Krigerblik

Blandt hændervridende humanister har det vakt politisk korrekt forargelse, at krigshærdede israelere fra byen Sderot skal have spist popkorn og hygget sig, mens de nød det spektakulære syn af bomberegnen over Gaza:

Israeli residents, mostly from the southern Israeli city of Sderot, sit on a hill overlooking the Gaza Strip, on July 12, 2014, to watch the fighting between the Israelis and Palestinians militants

Optrinnet minder mig om den berømte passage i Ernst Jüngers Strålinger, hvor han som officer i den tyske hær oplever Vestmagternes terrorbombing af Paris:

Paris, 27. maj 1944

Alarmer, overflyvninger. Fra taget af ’Raphael’ så jeg to gange i retning af Saint-Germain kolossale sprængskyer stige op, mens eskadrer fløj bort i stor højde. Deres angrebsmål var flodbroerne. Arten og rækkefølgen af disse foranstaltninger, som var rettet mod forsyningsvejene, tyder på et skarpsindigt hoved. Anden gang, ved solnedgang, holdt jeg et glas bourgogne med jordbær i hånden. Byen med dens røde tårne og kupler lå i stor skønhed, som et bæger, der overflyves til dødelig befrugtning. Alt var skuespil, var ren, af smerte bekræftet og ophøjet magt.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Ernst Jünger, Israel og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Krigerblik

  1. jens siger:

    Krig er bare god underholdning.

  2. anders sørensen siger:

    De israelske jøder synes at vide, hvad de skal gøre, hvergang palæstinenserne røre på sig, og de har knap 70 års erfaring. Men det ser ud til, at der er skabt et militærgeni i Novorussia, ved navn Igor “Strelkov” Girkin. Først var han omringet i 3.mdr. i Sloviansk, og holdt stand. Så brød han ud af Sloviansk uden de store tab, for at forene sig med resten af Novorussias styrker i Donetsk, og er nu igang med at omringe og nedkæmpe de ukrainske styrker i Lugansk og Donetsk. Først og fremmest, har han været med sætte det ukrainske luftvåben ud af spillet, først helikopterflåden og er for nuværende igang med at sætte bombefly ud af spillet. Den ukrainske hærs største fordel. Om han er istand til at føre en offensiv krig må tiden vise, men han kan forsvare Novorussia, med en klart underlegen styrke. For militæranalytikere må han være spændende at følge, så holde øje med ham det næste stykke tid. Jeg tror personligt, at hele hans motivation er, at han elsker sit arbejde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s