Hykleri på kunst’sk

Anne-Sophie Leclere, nyligt offer på liberaldemokratiets alter.

De kulturradikale på dagbladet Politiken er i panik over, at fem såkaldte kunstnere skal være blevet truet. En politiker fra et erklæret liberalt parti hævder endog, at der er tale om et “demokratisk problem“.

Personligt er jeg komplet ligeglad med, hvad moderne kunstnere har at sige om noget som helst, og dermed også ligeglad med, om de ingenting siger. Derimod finder jeg det uhyggeligt, at EU-staten Frankrig her for nyligt kunne dømme den unge politiker Anne-Sophie Leclere til ni måneders fængsel, fordi hun sidste år på Facebook delte et billede, der sammenlignede landet sorte justitsminister med en abe:

Leclerc

Oven i den lange fængselsstraf fradømte domstolen ydermere Anne-Sophie Leclere retten til at stille op i politik i fem år, samt til en bøde på 50,000 euro. Oven i hatten fik smukke Lecleres parti Front National en bøde på 30,000 euro, selv om partiet havde endnu mindre at gøre med det famøse billede end deres unge kandidat.

Sagen blev ført i Fransk Guyana ovre i Sydamerika og såvel Leclere som FN har anket dommen. Om det vil nytte, skal jeg ikke kunne sige. I EU har den såkaldte ytringsfrihed trange kår i især Frankrig og Tyskland. Og såkaldte kunstnere – hverken herhjemme eller i andre EU-stater – protesterer ikke over dommen, da den støtter deres egne synspunkter.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Demokratisk liberalisme, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s