Krigslarm i Berlin

Ich frage euch: Wollt ihr den totalen Krieg?
Joseph Goebbels 1943

Ifølge det kulturmarxistiske organ Information, så bakker tysk industri op om EU’s økonomiske krig mod Rusland, selv om det kan betyde tab af 25,000 tyske arbejdspladser. Også den menige tysker, der som bekendt tidligere har vist sig offervillig for en meningsløs sag, skal være grebet af økonomisk krigsfeber:

Uanset omfanget af de økonomiske omkostninger ved EU-sanktioner synes der at være bred opbakning i den tyske offentlighed til en hård kurs over for Putin

Vore magthavere i det fjerne Bruxelles og det endnu fjernere Washington kan meget vel forregne sig. Ifølge samme artikel påpeger en Rusland-kender:

Der er stor risiko for, at EU’s angreb – sådan vil man opfatte det i Rusland – vil gøre Putin stærkere end nogensinde. Håbet om en demokratisk opposition i den nye zars rige vil blive tilintetgjort. Historien viser, at Rusland er svær at besejre. Det ved man åbenbart ikke i Bruxelles, men man burde vide det i Berlin.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

11 svar til Krigslarm i Berlin

 1. anders sørensen siger:

  ” Håbet om en demokratisk opposition…”, nu burde der retteligt have stået “Håbet om en vestlig opposition…”. For Rusland har en demokratisk opposition, den er blot langt mere patriotisk end den vestlige. Uanset hvad Putin vil, så er han også nød til at vise sig mere patriotisk. Hvem siger, at Putin synes, at det var en god idé, at optage Krim i det Russiske rige? Uanset hvad Putin mener, så var han nød til at stille sig positiv overfor Krims anmodning om støtte, og senere optagelse, ellers havde han været en færdig mand i russisk politik. Hæren, oppositionen og de ofte omtalte oligarker, ville have set ham som svag. Den nyere russiske politiske historie viser, at en svag ledere ikke gavner Rusland, og de traumer det medførte, påvirke den russiske folks sjæl radikalt. Parti politisk er det ikke sikkert, at det gavner Putin, men i forhold til oligarkerne, kan det rent faktisk stække deres magt. De er nu nød til at rette ind, og vise, at de tænker mere på deres land, end deres egne formuer, der ofte er gemt i vestlige skattely.
  Georg Wilhelm Adamowitsch støtte til sanktionerne er med forbehold og meget diplomatisk, også i forhold til Putin. En erhvervsmand skal selvfølgelig være venner med alle, også Putin. Jeg tror, at det kan skade europæisk erhvervsliv mange år frem, for ikke nok med at Vesten pt. mister markedsandele i Rusland, russisk erhvervsliv finder andre samarbejdspartnere og visse produkter begynder Rusland selv at producere(landbrug og våbenindustri). Hvor det europæiske erhvervsliv vil lide, så kan det faktisk redde de europæiske stater, økonomisk og politisk. Med moralsk overbevisning, kan de europæiske ledere, overfor deres befolkninger, kræve at de også yder et offer for demokratiet. Ligeså absurd Frankenberger´s kommentar er, ligeså forberednende er den, på netop dette offer.

  • Martin Kasler siger:

   M.h.t. dine sidste bemærkninger, kæreste Anders, så tror jeg ikke Vestens folkeslag i dag har modstandskraft som til russiske folk til at modstå afsavn. Når magthavernes økonomiske krig mod Rusland kræve ofre i form af tabte arbejdpladser, højere energipriser o.s.v., så er det kun et spørgsmål om tid, inden de indfødte rør’ på sig. Stemmekvægets opbakning til den økonomiske krig mod Rusland er præcis lige så stor som tiltroen til, at krigen ikke får konsekvenser for dem selv – hvis du kan følge mig.

 2. Morten Borup siger:

  Hensynet til det liberale demokrati vejer tungere end hensynet til nogle få tusinde arbejdspladser og nogle menneskers levebrød. Den slags er rene petitesser, når man er i besiddelse af en overlegen moral. Hvad de liberale demokratier i Vesten desværre glemmer er, at de ikke længere er verdens førende magtfaktor. Tværtimod gør de deres ypperste for ikke at være det. Der er masser af markedsøkonomiske alternativer rundt om i verden, alternativer der vægter simpelt købmandskab højere end hensynet til den overlegne moral.
  https://nationaldemokraten.dk/orban-vi-maa-goere-op-med-liberale-principper/

 3. Hans Und siger:

  Glædeligt nyt. Russerne svarer igen med importforbud, der blandt andet ser ud til at ramme det islamofile ARLA. Ligeledes har russerne i flere år ikke udstedt indrejse visa til terror opvigleren Vibeke Sperling.

  • Martin Kasler siger:

   En eksport på knap 6 mia.. og omkring 7000 danske arbejdspladser er foreløbigt i spil. Det virkeligt spændende er, om Rusland og Iran indgår den gigantiske energiaftale, der længe har været rygter om.

   • anders sørensen siger:

    Ja, det drejer sig vist om 60 pct. af den danske eksport til Rusland. Som du måske ved, har Putin i forbindelse med VM i fodbold, været på en succesfuld tur i mellem- og sydamerika. Putin er igang med at få nye fødevare leverandører fra verdensdelen, og han har opfordret Tyrkiet til at øge deres fødevarer eksport. Så bliver det altså svært, at komme ind på markedet igen, når røgen er lettet. Jeg synes iøvrigt, at det er meget modigt af Putin, netop at vælge fødevarer. For Rusland producere ikke nok fødevarer selv, også er det jo noget af en akilleshæl, på så vigtigt et område. Jeg troede, at aftalen med Iran var på plads?? Når det er sagt, hvad betyder så 7000 arbejdspladser for de danske politikere? I begyndelsen af denne uge, annononcerede TDC, at de ville sende 800 jobs ud af landet. Det er jo hverken første eller sidste gang, at danske virksomheder sender jobs ud af landet. Mao. de russiske sanktioner gør skade, men det er jo intet at regne i forhold til outsourcing.
    Engang havde Danmark en enorm skibsværft industri, den er væk nu. Med den, også en masse viden, som er så højt skattet og danske politikere.
    Orban er en god mand for det ungarske folk, men han er vist en enere i europæisk politik.

    • Martin Kasler siger:

     Sådan som jeg har forstået sagen, så underskrev Rusland og Iran her i mandags et såkaldt memorandum om gensidigt økonomisk samarbejde, men en egentlig handelsaftale er så vidt jeg endnu ikke på plads.

     • anders sørensen siger:

      Tak for oplysningen. Jeg kan tilføje, at det er en kæmpe aftale der er på vej. Rusland ønsker at købe ca. 500.000 tønder olie om dagen, hvilket årligt har en værdi på ca. 20 mia. usd. Russerne betaling vil ske i form af varer og service. Det er i uvæsentlig, for normalt foregår betaling i USD.

 4. anders sørensen siger:

  Nu hævder information, at tysk erhvervsliv støtter sanktionerne. Fra det største erhversmagasin i Tyskland, får vi nu følgende artikel fra chefredaktøren. Han er egentlig ligeglad med sandheden, men vil bare have dæmoniseringen af Putin stopper, så lukrative forretninger kan fortsætte i Rusland. http://www.handelsblatt.com/meinung/kommentare/essay-in-englisch-the-west-on-the-wrong-path/10308406.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s