Erdogans store opgave

I Tyrkiet er abortmodstanderen Tayyip Erdogan blevet valgt til præsident. Fra Danmarx Radio:

Efter et valg, som hans modstandere siger vil skabe en autoritær stat, får Erdogan godt 52 procent af stemmerne… Det er første gang i Tyrkiet, at en præsident udpeges af vælgerne, og kommentatorer påpeger, at det vil give Erdogan et stærkt mandat, som han vil forstå at udnytte. Præsidentposten har hidtil haft ceremoniel karakter.

Kernetilhængerne, religiøse konservative, vil se Erdogans indtagelse af præsidentposten som kulminationen på hans bestræbelser på at omforme Tyrkiet…

Hans modstandere derimod ser ham som en moderne sultan, som trækker Tyrkiet – medlem af militæralliancen Nato og kandidat til at blive medlem af EU – længere væk fra Atatürks sekulære idealer.

Man kan diskutere hvor stor succes Erdogan faktisk har haft med at “omforme” Tyrkiet. Homofili og fosterdrab er f.eks. stadigvæk tilladt i landet.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Abort, Moralsk oprustning. Bogmærk permalinket.

Et svar til Erdogans store opgave

  1. anders sørensen siger:

    Ang. dit spørgsmål, “Man kan diskutere hvor stor succes Erdogan faktisk har haft med at “omforme” Tyrkiet. Homofili og fosterdrab er f.eks. stadigvæk tilladt i landet.” – består omforming engang imellem ikke i, at lade gode kræfter få frit spil? Mao. hvormange praktisere rent faktsisk homofili i Tyrkiet, og hvormange forsterdrab udføres med regeringens velsigelse. Jeg ved det ikke, men mon ikke problemet er nærmest ikke eksisterende, grundet såkaldte “sociale konsekvenser”? Jeg ynder jo, at skrive om Rusland, og gør det igen. Er det ikke Putins fortjeneste, at han netop har ladet gode kræfter få frit spil? Putin tvinger hverken folk i kirke eller dem til at leve på en bestemt måde, men når støtten fra folket er stort nok, ændre han lovgivningen til det bedre.
    Ergodan og Tyrkiet bliver et meget spændende, at følge i den kommende tid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s