Overraskende Politiken-kritik af SFI-rapport

SFI’s nylige rapport om ekstremise i Danmark bliver regulært nedsablet i en pressemeddele, udsendt af to forskere ansat på en anden statslig institution, Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

De to forskere er tilsyneladende DIIS’ eksperter i ekstremisme, men benægter i interviews til pressen, at deres angreb på SFI handler om akademisk brødnid.

Læser man de forskellige interviews, som de to skatteyderbetalte akademikere med iver har givet til pressen om sagen (se f.eks her, her, her og her), så synes der da også snarere at være tale om bekymring for, om muslimer og venstreorienterede er blevet behandlet nænsomt nok.

De kulturradikales hoforgan, dagbladet Politiken, beskyldes ofte for at støtte islamiseringen af Danmark. Men det er faktisk netop denne avis, der med hårde fakta nedskyder SFI’s påstande om islamisternes virke i Danmark:

I kortlægningen konstaterer SFI, at det islamistiske parti Hizb ut-Tahrir »ikke er identificeret vest for Storebælt«, mens forfatterne ikke mener at have informationer, der viser, at den yderligtgående salafistiske gruppe Kaldet til islam rekrutterer krigere til den syriske borgerkrig.

Da Politiken i går efterprøvede disse forhold, tog det få minutter af lokalisere et tocifret antal aktive Hizb ut-Tahrir-medlemmer i Aarhus, mens der på YouTube ligger flere videoer, hvor ledende figurer i Kaldet til islam opfordrer danske muslimer til at drage i krig i Syrien.

Læs også Pinlig SFI-rapport: Problematiserer højrefløjsdemokrater, overser revolutionære SUF med 39 lokalafd.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i SFI. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s