En kulturmarxist i Sct. Peters stol?

Da den argentinske biskop Jorge Mario Bergoglio sidste år blev valgt til pave og tog navnet Frans, da troede jeg en kort stund på, at vi havde fået en sand Guds mand i Rom. Men mit håb sank i grus, da den nye pave kort efter sit valg hædrede dominikanerpræsten Gustavo Gutierrez fra Peru med et officielt besøg i Vatikanet.

Gustavo Gutierrez er kendt for at have formuleret den såkaldte befrielsesteologi, der er en hæslig sammenblanding af kristendom og marxisme. Gutierrez skal være den, der i en bogtitel fra 1971 lancerede udtrykket, men som bevægelse går befrielsesteologien tilbage til 1963 og Johannes XXIII’s pavebrev Pacem in Terris, hvori den katolske kirke overgiver sig til FN’s menneskerettighedsideologi.

Opildnet af pavestolens nye snak om “social retfærdighed”, begyndte mange præster i Latinamerika at flirte med idéer om revolte og opstand. Omkring sig ser de den ene velbeslåede og velbevæbnede terrorgruppe efter den anden skyde op; trænet, bevæbnet og betalt af Cubas marxistiske diktator Fidel Castro.

I Peru er Gutierrez forsigtig og holder afstand til terrorgruppen MIR, der ved udgangen af 1965 da også allerede er nedkæmpet. I Columbia kan Gutierrez’ nære ven, præsten Camilo Torres, ikke modstå fristelsen og tilslutter sig terrorgruppen ELN. Torres når dog ikke at gøre mange ulykker, før han i begyndelsen 1966 bliver dræbt under sin første terroraktion.

I Bolivia plages man også af en terrorgruppe ved navn ELN. Den ledes af Castros chefbøddel fra Cabana-fængslet, lægen Ernesto “Che” Guevara, der i 1967 bliver indfanget og summarisk henrettet. Samme år udsender Poul VI pavebrevet Populorum Progressio hvori den katolske kirke for første gang giver sin velsignelse til voldelig opstand  mod “langvarigt tyranni”.

Pavebrevet fører til dannelsen af ‘Bevægelsen af præster i den tredje verden’, der kommer til at stå stærkest i Guevaras fødeland Argentina. Her samler bevægelsen sig omkring tidsskriftet Kristendom og Revolution, der hylder Camilo Torres og “Che” Guevara som den katolske ungdoms forbilleder. Unge katolikker danner gruppen Camilo Torres Command, der få år senere bliver til den frygtede terrororganisation Montorenos.

Efter Guevaras død i 1967 rykker marxisterne for alvor ind i Latinamerikas storbyer, hvor deres sympatisører er samlet. De egentlige terrorister tæller kun nogle få tusinde, men om sig har de støttenetværk bestående af femfold så mange, der støtter dem med penge, husly, efterretninger, flugtruter o.s.v. Det er især i disse støttenetværk, at befrielsesteologerne gør sig gældende som terrorister. Mange bliver håndlangere for JCR, et al-Qaeda lignende netværk af sydamerikanske terrorgrupper.

Omkring 1974 går en række sydamerikanske lande sammen om at rykke JCR op med rode. Man beslutter sig for ikke blot at nedkæmpe de egentlige terrorister, men også for at likvidere de netværk, der nærer dem. Kampen bliver specielt indædt i Argentina, hvor ikke blot JRC’s største terrorgruppe EPR har erobret en hel provins, men hvor også den rivaliserende terrororganisation Montoneros har hovedstaden Buenos Aires under belejring.

Den nuværende pave var under La Guerra Sucia – Argentinas ‘beskidte krig’ mod terror 1976-1983 – overhoved for landets jesuitterordenen og beskyldtes efter krigen for at have “undsagt” to befrielsesteologer, der af myndighederne var mistænkt for terrorvirksomhed. Anklagerne mod ham blev i forbindelse med det sidste pavevalg bragt til torvs igen af den gamle Montoneros-terrorist Horacio Verbitsky, der ustraffet for sine forbrydelser under krigen har fundet sig til rette som højt betalt journalist.

Verbitskys kampagne mod pave Frans stødte på grund, da den ene af præsterne (den anden døde i 2000) via internettet meddelte, at historien var usand. Og meget tyder desværre på, at Frans tværtimod nærer stærk sympati for venstreekstremisterne i den katolske kirke.

Som ærkebiskop af Buenos Aires har Bergoglio stået i spidsen for en hyldestceremoni for præsten Carlos Mugica, der omvendte unge katolikker til terrorister. Som pave har Frans i et radioprogram hyldet ‘Bevægelsen af præster i den tredje verden’ og benægtet, at de var kommunister. I april i år kom hans uhyggelige tweet “Iniquitas radix malorum” – ulighed er roden til al socialt ondt.

Da det blev påpeget, at hans budskab var ren marxisme, svarede paven, “The ideology of Marxism is wrong. But I have met many Marxists in my life who are good people, so I don’t feel offended“. Marxismen har formentligt myrdet flere kristne og nedrevet flere kirker end f.eks. islam. Alligevel føler den katolske kirkes overhoved sig ikke stødt over at blive kaldt marxist.

Jeg personligt er efterhånden blevet overbevist om, at pave Frans i sit hjerte er en såkaldt kristen ateist, der ikke længere tror på frelsen og det evige liv. Han er progressiv i ordets værste betydning: Kulturmarxist.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Tro. Bogmærk permalinket.

5 svar til En kulturmarxist i Sct. Peters stol?

 1. Hans Und siger:

  Jeusiterne er med god grund berygtede for den slags anti-kristlig omgængelse. Beklageligt nok er den katolske biskop i Danmark også jesuit, og ikke overraskende en tilhænger af muhamedansk emmigration til de vestlige lande.
  Ligeledes er eksemplerne på, at jesuiterne som lærer, altså betroede ungdommens læring, har misbrugt jobbet til, at opfordre eleverne til, at søge ind i diverse marxistiske terrorgrupper, legio.

  Men ellers kan vi jo glæde os over, at en af de store katolske teologer, reformatoren Teresa de Avila netop i denne uge, 15. oktober, er blevet fejret.

 2. Hans Und siger:

  Mit bud på den næste, eller næste igen, vikar, er i øvrigt ham her:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Luis_Antonio_Tagle
  http://www.catholicherald.co.uk/features/2013/03/09/the-men-who-could-be-pope-cardinal-luis-antonio-tagle/

  Og mit bud hviler på ting, der ikke har meget med teologi at gøre: 1) Han er opvokset i et miljø (filippinerne) hvor politik er den dødeligste sport, men ikke desto mindre populært. Han kan spillet.
  2) vatikanologer placerede ham efter den indledende runde til dette valg i top 5.

  Jeg ved ikke hvor han skal placeres, men jeg gætter på han er augustiner. Og så bryder han sig ikke om “praktiseret ateisme”. Moske er der et lille håb. Vi kan jo be.

  Og han har et par kvaliteter, der heller ikke har noget med teologi at gøre: Han er fantastisk til kommunikation og han er i pave sammenhæng ung (hvis han viser sig at være en god vikar, der lægger vægten på forkyndelsen).

 3. anders sørensen siger:

  Den er vist helt gal i Peterskirken…”In a report published on Monday, in part: “Homosexuals have the gifts and qualities that they can offer the Christian community … Are we able to welcome these people, guaranteeing them a place and brotherly attitude in our communities?”” http://www.bbc.co.uk/russian/society/2014/10/141013_catholic_synod_gays

 4. Morten Borup siger:

  Det lader til, at den katolske kirke har nogle hårde år foran sig. Den inviterer ligefrem sin egen undergang.

  http://www.theoccidentalobserver.net/2014/11/pope-francis-tells-no-longer-fertile-europe-to-ensure-the-acceptance-of-immigrants/

  Skal det virkelig vise sig, at totusinde års martyrer alligevel døde forgæves? Eet eller andet sted må det vel være kirkens opgave at sikre, at det ikke sker!

  • anders sørensen siger:

   Helt enig, Morten. Han skulle vel have sagt, at det nu var på tide med forbud mod prævention, forbud mod pornografi, forbud mod abort, social afstandstagen overfor sex udenfor ægteskab, opfordre til kirkegang og at det er hovedsagligt er den enkelte families ansvar at tage vare på de mest skrøbelige – de ældrere, syge og børnene. Så kan Europa igen få en opblomstring – religiøst, socialt, demografisk og økonomisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s