Radio ‘Free Europe’ fra Øst?

Monarchies have been alive in history for thousands of years. Republics, just for several centuries, yet we assume that monarchies belong to the past and republics to the future.
Konstantin Malofeev

Just som jeg kunne fortælle i mit sidste blogindlæg fortælle, hvordan Rusland formodentligt snart vil blive velsignet med en statssponsoret TV-kanal for sunde værdier, har en læser gjort mig opmærksom på den russiske rigmand Konstantin Malofeev og hans planer om TV-kanal for mennesker af sund moral og normal disposition.

Konstantin Malofeev.

Det venstrevredne Slate har i en nylig artikel sat fokus på Malofeevs planer. Står den fjendtlige dækning mål med virkeligheden, så er der håb om sundt og rent TV for det russiske folk. Og – og hvem ved? – måske også for os en dag:

“Just as Christians in the West in Ronald Reagan’s time helped us against the evil of communism, we now have to return our debt to Christians who are suffering under totalitarianism in the West,” he says. “This so-called liberalism, tolerance, and freedom, these are just words, but behind them you can see the totalitarianism.”

Asked for examples of this totalitarianism, he cites legal battles over U.S. businesses not providing flowers or cakes for gay weddings and the use of tear gas against anti-gay-marriage protesters in France. “We saw all of this in the 1920s in the Soviet Union. We know how it starts when the protection of minorities becomes the policy of the state,” he says…

“We want to build up [a network based on] Orthodox principles the way Fox News was built,” he says. “We want to show the news in the way that Orthodox people, who are 70 to 80 percent of the population, see it.” (Jack Hanick, a former Fox News employee, will be a producerfor the network.) I ask if Russia’s existing TV networks aren’t conservative enough. “Aren’t Orthodox enough,” he counters.

Besøg youtubekanalen Tasrgrad TV, Konstantin Malofeevs pilotprojekt.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

4 svar til Radio ‘Free Europe’ fra Øst?

 1. jens siger:

  Hvis vi havde sådan en tv-kanal i Danmark, er jeg sikker på
  du ville være en fremragende studievært på sådan en.

 2. anders sørensen siger:

  Først og fremmest, Jens, laver man et seriøst projekt, så vil Malofeev vel også se positivt på det. Det synes som om, at han ikke rigtig ved hvordan det skal gribes an, fornuværende ihvertfald. Ambitionen er at redde Europa, ikke blot Rusland. A.Dugin er ude med samme udmeldinger, i sin opdeling af Europa i 2, det liberalistiske og det kristne. Det er en klar udmelding til den russiske befolkning i disse tider – der er mange gode kristne i Europa, og det er ikke alt liberalistisk forfald.
  Denne fløj i Russisk politik, har i den grad sejret i forbindelse med konflikten i Ukraine. Først og fremmest har de sejret i Novorossiya, der startede som en kommunistisk opstand, men nu er blevet et forsvar for russiske og kristne værdier, især takket være Girkin(Strelhkov) og bagved ham Malofeev, der er personificeringen af hele Novorossiya. Det ser ud til, at de kræver at Medeved fyres og Khodorkovski sættes i fængsel igen. Begge anklages for 5.kolonne virksomhed, tjenende vestlige og liberalistiske interesser. Putin er naturligvis mere moderat i sine udtalelser, især har han ikke kommet med offensive udtalelser endnu, men det er på vej. USA er dem der skaber kaos i verdensordnen og dem der skal holdes i ave, Rusland vil ikke krig, men er frygter ikke en krig. Således er konklusionerne fra hans nylig tale ved Valdei-mødet.
  Ruslands næste skridt i genetableringen af orden, kan være at redde Europa, hvis det vil. For et år siden håbede jeg, at det var det Rusland ville, nu synes det faktisk realistisk.

 3. Anonym siger:

  Han har ikke helt styr på sin historie. Republikker har også fandtes i årtusinder. Romerriget var republik i et halvt årtusinde før kejserriget blev indført omkring Kristi fødsel. Athen blev republik omtrent samtidig med Rom. Senere var Venedig en republik fra 600-tallet og et årtusind frem.

  For 4-5.000 år siden var der også republikanske statsformer i Mesopotamien (idag Irak), komplet med et parlament i to kamre.

 4. Morten Borup siger:

  Når jeg hører ordene ‘sunde værdier’, trækker jeg min seksløber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s