Checkpoint Rostock (Entartete Kunst)

For nyligt læste jeg på Uriasposten et uddrag af Kasper Støvrings debatindlæg i Berlingske Tidende hvori han redegør for, hvordan den kolde krig mod kommunismen er blevet afløst af civilisationernes sammenstød mellem Vesten og islam.

Tilfældigvis er det heller ikke så længe siden, at jeg bladrede gamle numre af det kommunistiske undergrundsblad Demos Nyhedsbrev igennem og blev opmærksom på, at kommunisterne i 1990’erne pressede på for at få den danske udgiver af musikalbummet Barbecue in Rostock dømt for racisme.

Jeg gik på nettet og fandt teksten til titelnummeret på greatsong.net. Nummeret er indspillet af den britiske ‘White Power’-kvartet No Remorse og jeg bryder mig ikke specielt meget om sangens brutalitet. Men en enkelt strofe satte sig fast i min hukommelse:

The wall went down but the mosques went up…

‘Da Berlin-muren faldt, skød moskeerne op’. Tjah, kortere og mere præcist kunne Støvrings debatindlæg nok ikke sammenfattes. Og det skete altså knap tyve år før det blev skrevet!

Holdninger, der en gang kun turde udtrykkes af Europas allermest desperate unge mænd, er i dag comme il faut nok til ‘Tante Berlingeren’. Der er endnu lang vej til en konservativ revolution, men tingene har dog flyttet sig siden den politiske korrektheds storhedstid i 1990’erne.

Picture of No Remorse

Kvartetten No Remorse blev i 1990’erne forfulgt for deres musik.

Kunstneren Dan Park bliver i skrivende stund forfulgt for sine billeder.

Barbecue in Rostock er som nævnt ikke for sarte sjæle. Men hvis kunstens opgave er at provokere (det er der jo nogen, der siger), så er der absolut tale om kunst. Nummeret provokerede stærkt venstrefløjens skallesmækkende mimoser, der ville have No Remorse forfulgt og forbudt. Lige som de i dag vil have den svenske billedkunster Dan Park forfulgt og forbudt.

***

(Billedet af Dan Park er fra den glimrende blog Snaphanen.)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Counter Jihad. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s