Marxistisk dødspatrulje opererede i Paris

I et tidligere indlæg fortalte jeg om, hvordan Monika Ertl fra den bolivianske terrorgruppe ELN og den danske Castro-agent Jan Stage i 1971 myrdede Bolivias konsul i Hamburg.

Læs Ellegaard og fordums krig mod terror.

Men Roberto Quintanilla Pereira var langt fra den eneste sydamerikanske diplomat, der i 1970’erne blev myrdet i Europa af marxistiske terrorister.

Ramon Trabal.

Den 19. december 1974 blev Uruguays militærattaché, den 43-årige oberst Ramón Trabal, skudt ned i Paris. En hidtil ukendt gruppe, der kaldte sig ‘Den Internationale Brigade Raul Sendic’ påtog sig ansvaret for mordet.

Raul Sendic var navnet på terrorgruppen Tupamaros’ leder, der sad i fængsel i Uruguay og som tidligere chef for forsvarets efterretningstjeneste havde oberst Ramón Trabal en stor del af æren for optrevlingen af Sendics terrororganisation.

I Uruguay var man overbevist om, at Tupamaros stod bag mordet på den 43-årige Ramón Trabal. Kontraterrorister fra borgerværnet ‘Triple M’ ombragte dagen efter nyheden om mordet i Paris fem Tupamaros-terrorister.

I maj 1976 blev Bolivias ambassadør myrdet i Paris af den lige så ukendte gruppe ‘Den Internationale Brigade Che Guevara’. Ambassadøren var ingen ringere end Joaquim Zenteno Anaya, tidligere chef for den bolivianske hærs ottende division, der i 1967 hjalp til med at fange den argentinske topterrorist Ernesto “Che” Guevara.

Joaquim Zenteno Anaya.

De to mord var længe uopklarede og gav derfor venstrefløjen rig lejlighed til at påstå, at de to diplomater var blevet myrdet af alle andre end venstreorienterede terrorister. Af Mossad, af CIA eller af deres egne efterretningstjenester.

Terroreksperter har derimod længe hældt til, at de to mord blev udført af europæiske terrorister, enten på vegne af eller i direkte samarbejde med sydamerikanske terrorister.

Nogle hældede til, at PFLP-terroristen “Carlos” – venezuelaneren Ilich Ramírez Sánchez  – kunne have begået begge eller et af mordene. Teorien var ikke helt ud i skoven. “Carlos” var i Paris omkring tidspunktet for mordet på Ramón Trabal og i juni 1975 blev to sydamerikanske topterrorister pågrebet i Paraguay, på vej til Paris med den professionelle dræbers adresse i lommen.

Men i dag ved man med rimelig sikkerhed, at sydamerikanske terrorister intet havde med de to mord i Paris at gøre. De blev begået af en hjemmegroet dødspatrulje bestående af franske marxister. I marts 1977 blev den 42-årige Jean-Antoine Tramoni skudt ned i Paris. Den autonome gruppe Noyau arme de l’autonomie proletarienne (NAPAP) tog ansvaret for mordet.

Tramoni skulle dræbes fordi han som vagt på en bilfabrik fem år tidligere havde skudt en køllebevæbnet marxist med sin tjenestepistol.

Jean-Antoine Tramoni (midtfor) kort før han affyrer et enkelt skud mod den køllebevæbnede kommunist.

Under efterforskningen af mordet på Tramoni, pågreb politiet tre medlemmer af NAPAP i besiddelse af mordvåbnet, en kaliber 7,65 pistol. Ballistiske undersøgelser slog fast, at samme våben var blevet brugt til at myrde Ramón Trabal og Joaquim Zenteno. Pistolen var også blevet brugt til et mordforsøg i oktober 1975 på Spaniens vicemilitærattaché.

Man er i dag også sikker på, at den samme marxistiske dødspatrulje stod bag mordforsøget på Irans kulturattaché i november 1976 og bag mordforsøget på Mauretaniens ambassadør i juni 1977. Ingen er heller i tvivl om, at dødspatruljen bestod af autonome fra NAPAP, men teknisk set bliver de seks attentater aldrig opklaret.

I 1979 fusionerer NAPAP med en anden ekstremistgruppe og bliver til terrororganisationen Action Directe, der op gennem 1980’erne myrdede yderligere 12 mennesker.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antikommunisme, Den røde terror, Kulturmarxisme. Bogmærk permalinket.

2 svar til Marxistisk dødspatrulje opererede i Paris

 1. Anonym siger:

  Jeg prøvede at finde lidt mere om Pierre Overney, den “køllebevæbnede marxist”, som Tramoni skød. Bla tysk wikipedia har en artikel om ham, hvor man får at vide at han var del af en større gruppe maoister, der var igang med at hverve folk til en demonstration. Hvad der skete derefter beskrives sådan:

  “Da maoisterne, delvist bevæbnet med stænger eller knipler, trængte et par meter ind gennem fabrikkens port, blev de stoppet af flere medlemmer af fabrikspolitiet. Uden at det indtil da var kommet til voldeligheder, og uden umiddelbart at være blevet truet, dræbte Jean Anotine Tramoni, chefen for fabrikspolitiet, Overney med et skud i brystet omkring kl 14:30.”

  At Tramoni ikke var blevet truet er løgn – på billedet du bringer ser man ret tydeligt Tramoni true ham med 1-1,5 meter lang kølle. At det ikke var kommet til voldeligheder er også løgn. Både på dit billede, og på originalbilledet der viser lidt mere, ser man at maoisterne har knust ruderne i portvagtens bur. Portvagten vil nok være lidt uenig i, at det ikke var voldeligt og truende.

  http://de.wikipedia.org/wiki/Pierre_Overney

  • Martin Kasler siger:

   Tramoni fik fire års fængsel og blev løsladt efter ca. to. Det tyder på, at den marxistiske bisse selv bar en stor del af skylden for sit endeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s