Putin står fast

I går torsdag holdt præsident Vladimir Putin sin årlige tale om føderationens tilstand. Det var efter min mening en god tale, der slog fast, at Rusland ikke giver sig overfor USA’s aggression:

I et interview på Russia Today advarer tidligere rådgiver for Ronald Reagan, Paul Craig Roberts, om, hvad Rusland er oppe imod:

Russia needs to understand that the United States has an ideology of world hegemony and does not accept any prospect of any country being sovereign or acting on its own…

I think if the Russian government is relying on facts, it’s going to be greatly surprised because Washington has no interest whatsoever in facts…

Facts don’t matter to propaganda. Washington is using propaganda. The Russians need to wake up, they have an enemy. The enemy intends to destroy you. That’s what the fact is. There’s no sense in playing that this is somehow a mistake, or we can get the facts out or people will come to their senses.

The United States has a policy of world hegemony and you’re seeing that.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

4 svar til Putin står fast

 1. Anonym siger:

  Tjaa … Måske er det bare mig .. Men det føles som om at min barndoms verdens opfattelse har fået en 180 graders “turn”

 2. AD siger:

  Tjaa … Måske er det bare undertegnede .. Men min barndoms verdens-opfattelse har godt nok fået sig en 180 graders “turn”.
  Dengang var tingene sorte & hvide .. De gode var USA og de onde .. Russerne.
  Jeg ved ikke om det virkelig var sådan dengang, men der er ingen tvivl i mit sind nu .. i dag er jeg godt nok mere på Putins side, end den u-gudlige Obarma.
  Og så er der den Globale konflikt mellem Muslimmene og alle “andre” Religioner … En konflikt som USSR er lige så involveret i, som alle andre.
  Putin er som den eneste Leder i verden(Eller næsten), som har tager klar afstand eller måske mere .. Direkte i modforhold til Muslimerne.(Englands Premierminister kommer med nogle få gode udmeldinger)
  Alle de ting, er grunden til at mit verdens-billede er rykket til en … os mod dem – holdning.
  For mig er der da i hvert fald ingen tvivl om at Obarma IKKE er løsningen, tværtimod .. Han er mere en STOR del af problemet.

  Hvis man ser lidt på de sidste 10 – 15 år, at Rusland er gået fra at være nr. 1, til at blive behandlet som et uartigt barn i den STORE “skolegård”.
  Og med det i tankerne og hvordan USA/Europa rykker tætter og tætter på, hvad vi kaldte Øst-bloken .. Så kan man da godt forstå at bægeret er ved at være fyldt for Putin.

  Så mine “penge” er på ham der klart og uden tøven, melder klart ud at han ser Islam som en vredens og ikke en fredens Religion.

  Det er en spændene at se hvad fremtiden vil bringe og det er en fremtid der ikke er langt væk.

  GUD BEVARE DANMARK (For Helle T & Co gør det IKKE)

  ALTID DANMARK … FOR DANMARKS SKYLD

  • Martin Kasler siger:

   Jeg forstår dig fuldt ud, gamle ven. Tingene er vendt helt på hovedet i forhold til den verden, der herskrede under den kommunistiske besættelse af Rusland. Den gang troede vi, at alt ondt kom fra Øst og så ikke den kræftknude – kulturmarxisme – der var i færd med at æde vor egen civilisation op indefra.

 3. anders sørensen siger:

  Presset fra USA er selvfølgelig stort, men på trods af hvad man læse i vestlige medier, om at Rusland er økonomisk i knæ, så er det langt fra sandheden.
  Godt nok er oliepriserne er faldet dramatisk, det samme gælder for rublen og Kreml forventer nu en minusvækst på 0,8 pct i 2015. Men man må huske, at i 2008(finanskrisen) oplevede Rusland et fald i BNP på ca. 8 pct, så den fremtidige minusvækst er jo til at klare.
  Faldet i rublen er hårdt for den enkelte forbruger, især dem der vil købe vestlige luksusvarer, men samlet set har det betydet et fald i købekraften på ca. 3 pct. Det betyder naturligvis noget, men værrere er det altså heller ikke.
  Den russiske stat er ikke i nærheden af fallit, men har takket være den faldende rubel et overskud på ca. 2 pct. af BNP. Til sammenligning kan det oplyses, at DK, som jo er kendt for mådehold, kæmper med at holde underskuddet på under 3 pct på statsbudgettet.
  Handelsoverskuddet fra jan.-okt. er rekordstort – 180 mia. usd.
  Den faldende rubel gavner erhverslivet, da det øger konkurrenceevnen(lavere priser).
  Det største problem i den økonomiske krig, har faktisk været at importen af mange vigtige fødevarer, maskinedele mv. fra Ukraine stort set er sat i stå. Det har betydet, at dele af industrien har skullet finde andre levenrandører indenlands.
  Den vigtigste dele af sanktionerne, at visse russiske banker og virksomheder ikke kan låne i Vesten, til lav rente, har dels bevirket, at de samme firmaer har betalt af på deres udenlandsgæld og dels, at de russiske firmaer og banker har vendt sig mod det asiatiske finansmarkedet.
  Rusland er i den grad ved at vende sig væk fra Vesten, og har tilsyneladende mange venner rundt om i verden, der hjælper dem.
  EU og USA bør være meget bekymret over Ruslands modtræk, det være sig de enorme aftaler med fx. Kina og Iran, men så sandelig også den nye gasaftale med Tyrkiet.
  Sikkerhedspolitisk betyder det jo, at Rusland er ved at hive Tyrkiet ud af NATOs klør.
  Southstream projektet er opgivet, men Balkan og Centraleuropa, får i fremtiden mulighed for at købe sin gas igennem Tyrkiet. Ukraine mister sin energimæssige betydning, som transitland, og dets værdi som amerikansk vassalstat mindskes betydeligt.
  Så, jeg synes, at Putin har temmelig godt styr på situationen. Jeg tror, at vi om nogle år, vil se nogle meget radikale ændringer, fx. at Rusland kræver betaling for gas/olie i rubler.
  Så især USA er mere presset, end de vestlige medier fortæller.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s