George Jackson og Che Lumumba-klubben (George Jackson, 3. del)

(Læs 2. del: Mord i Soledad.)

vlcsnap-2014-12-08-04h22m14s249

George Lester Jackson.

John Mills var den første fængselsbetjent nogensinde, der blev myrdet i Soledad. Efter en måneds efterforskning blev George Jackson udpeget som hovedmistænkt og to andre negere – Fleeta Drumgo og John Clutchette – tiltalt for medvirken. I modsætning til, hvad der ofte blive påstået i den marxistiske propaganda, så var det ikke Huey Newton og Black Panther Party i Oakland, der startede korstoget for George Jackson. Det gjorde Che Lumumba-klubbens lokalafdeling i den velbjærgede millionby San Jose syd for San Francisco.

Che Lumumba-klubben var en organisation indenfor det amerikanske kommunistparti, oprettet for at tiltrække negere til partiet. En vis Kendra Alexander var prominent medlem af afdelingen i San Jose og gammel skolekammeret med John Clutchette. Et andet prominent klubmedlem i San Jose var Angela Davis. Hun var allerede berømt fordi universitetet UCLA, der den gang ikke ville have kommunister ansat, havde fyret hende. Pressen blæste sagen stort op og en dommer tvang UCLA til at genansætte hende.

Kommunisten Angela Yvonne Davis.

Che Lumumba-klubben i San Jose mødtes fast hos det velstående hvide ægtepar Dan og Joan Hammer og det var her de sorte kommunister startede hvad der blev til The Soledad Brothers Defense Committe. Med omkring komiteen var også George Jacksons mor Georgia Jackson, hans søster Penny, lillebror Jonathan og den nyligt prøveløsladte James “Jackal Dog” Carr. Kendisser som skuespillerinden Jane Fonda blev hvervet som stafage for komiteen.

vlcsnap-2014-12-08-04h31m36s177

“Hanoi” Jane Fonda holder pressehof for ‘The Soledad Brothers’., mens John Thorne (t.v.) fra National Lawyers Guild kigger på.

Man tog kontakt til kommunistpartiets juridiske frontorganisation National Lawyers Guild (NLG). Angela Davis havde tidligere været indenom Black Panther Party og det var angiveligt militialederen Huey Newton, der anbefalede Fay Stender fra NLG som George Jacksons forsvarsadvokat. Fred Bennett fra Black Panther Party blev forbindelsesled mellem komiteen i San Jose og Huey Newton i Oakland.

***

(Læs 4. del: Optakt til Dommedag.)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Black Power, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s