Staten Palæstina eller Islamisk Stat?

Sverige anerkendte i sidste måned Palæstina som en selvstændig stat. På papiret består Staten Palæstina af Gaza-striben i det nordvestlige hjørne af Israel. Her hersker den sunni-muslimske terrororganisation Hamas, der er tæt forbundet til Det Muslimske Broderskab.

Den anden del af Staten Palæstina ligger langs Jordan-flodens vestlige bred. Som del af Staten Palæstina kaldes området Vestbredden, men det drejer sig i virkeligheden om det bibelske område Judæa og Samaria – hjertet i Det Forjættede Land som Herren gav til Abrahams æt. Staten Palæstina har oven i købet udråbt Jerusalem – Kong Davids by – til sin hovedstad.

I skrivende stund er det den officielt sekulære gruppe Fatah, der hersker over Judæa og Samaria. Selv om Fatah driver terrororganisationen Al-Aqsa Martyrernes Brigade, så kaldes organisationen af USA og EU for moderat, og Vesten har siden 2007 finansieret Fatah-regimet i Judæa og Samaria.

Rivaliseringen mellem Hamas og Fatah blev tilsyneladende lagt på hylden, da de to grupper i april i år indgik en aftale om at danne en samlingsregering for Staten Palæstina. Selv om Hamas står på EU’s liste over terrororganisationer, blev Fatahs aftale med Hamas støttet af Bruxelles.

I virkeligedens verden pønsede Hamas på at vælte Fatah og angribe Israel. Den israelske sikkerhedstjeneste kom på sporet af Hamas’ planer og skred i august til handling. En række Hamas-celler på “Vestbredden” blev rullet op og 90 terrorister anholdt.

Hamas’ kupplaner skal ses i lyset af, at terrororganisationen er overordentlig populær blandt araberne i Judæa og Samaria. Det viser bl.a. en meningsmåling så sent som fra oktober:

A survey conducted by the Palestinian Center for Policy and Research last week revealed that if elections were held today, Gaza-based Hamas leader Ismail Haniyeh would become the new president of the Palestinian Authority, beating out current President Mahmoud Abbas by a margin of 55 percent-to–38 percent.

Hamas’ erklærede mål er at udslette Israel og oprette et emirat over hele området. I søndags kunne organisationen fejre sit 27-års jubilæum med en militærparade i Gaza:

Under festlighederne blev udryddelsen af Israel atter bekræftet:

One of Hamas’ founding leaders, Khalil al-Hayya, reaffirmed the Islamist movement’s founding charter, which is the destruction of Israel.

“This illusion called Israel will be removed. It will be removed at the hands of the Qassam Brigades,” he said, referring to the armed wing of Hamas.

Få dage tidligere havde danske politikere luftet muligheden af at gå i Sveriges fodspor og anerkende Staten Palæstina. Det Radikale Venstres udenrigsordfører Zenia Stampe gav denne opmuntring til Hamas:

Til Israel siger vi: Palæstinenserne har ret til en stat – det kan I hverken bosætte eller besætte jer uden om. Og desto mere I modarbejder fredsprocessen og forsøger at snyde jer til en bedre forhandlingsposition, desto flere beslutninger er vi villige til at træffe hen over hovedet på jer.

Til palæstinenserne siger vi: I har ret til en stat, og selvom jeres modpart ikke imødekommer jeres forsøg på forhandling, så vil I blive belønnet, når I vælger forhandlingsbordet.

Zenia Stampe er har tidligere gjort sig bemærket som fortaler for Boykot Israel-bevægelsen, der officielt kun ønsker jøderne smidt ud af Judæa og Samaria. Bevægelsens hjemmeside drives af Henning Paaske Jensen fra Arbejderpartiet Kommunisterne (APK). I 2004 blev et fremtrædende medlem af AKP dømt for vold mod daværende statsminister Anders Fog Rasmussen.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Israel. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s