Sol over Europa?

I Tyrkiet har præsidnet Tayyip Erdogan for nyligt slået til mod bl.a. en række massemedier. I den anledning har EU skræppet vældigt op, men Erdogan er ligeglad. I kulturradikale Politiken citeres han for følgende:

De råber op om pressefrihed, men anholdelserne har intet med det at gøre. Vi har ingen bekymring om, hvad EU eventuelt siger, om EU vil acceptere os som medlem eller ej. Det bekymrer os ikke.

Rusland og Tyrkiet har for nyligt indgået en større gasaftale og noget synes efterhånden at tyde på, at liberaldemokratiernes erobringstogt østover har ramt en mur, de ikke kan passere.

Ifølge Fox News rækker flere og flere EU-modstandere tillige hånden ud mod Rusland. Front National har just lånt 9 mio. euro i Rusland, og ifølge et analyseinstitut skal 15 ud af 24 europæiske højrepartier være “committed” til Rusland:

National Front founder Jean-Marie Le Pen told The Associated Press this month that France and Russia “have a communality of interest.” Daughter Marine Le Pen, party president and a strong contender for the French presidency in 2017, envisions a Europe stretching “from the Atlantic to the Urals” — a “pan-European union” that includes Russia and is supported by other right-wing parties.

Nationalist Hungarian Prime Minister Viktor Orban perceives prevailing winds as “blowing from the East” and sees in Russia an ideal political model for his concept of an “illiberal state.” The head of Britain’s euroskeptic Independence Party, Nigel Farage, has said Putin is the world leader he most admires — “as an operator, but not as a human being.”

Som det ser ud lige nu, så har EU tabt Tyrkiet og vel en 15-20% af sine stemmeberettigede borgere. Jeg ved ikke om det fører til en konservativ revolution over Europa. Men håbe kan man da.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i EU. Bogmærk permalinket.

5 svar til Sol over Europa?

 1. anders sørensen siger:

  Jeg synes også, at det ser meget lyst ud. Jeg tror ikke, at det behøver at foregå som en revolution. Såsnart der er et alternativ i den genåbnede slikerute, så vender Europa sig mod øst.
  Russerne og kineserne er fast besluttet på, at den skal genåbnes. Især kineserne poster mange penge i projektet.
  Det betyder, at alverdens menneskerettigheder fortolkes på en helt anden måde, og det bliver op til de enkelte lande i Europa hvorledes de indretter deres samfund. Det såkaldte “internationale pres”, der undertrykker almindelig fornuft, frihed og anstændighed, forsvinder altså.
  Tilbagevenden til almindelige tilstande i Europa, kan altså foregå i ro og mag, og under ordnede forhold.

  • Martin Kasler siger:

   Bare for en sikkerheds skyld: Med udtrykket “konservativ revolution” sigter jeg ikke til marxismens voldelig omvæltning, men til en åndelig eller spirituel “evolutionær flaskehals”, hvori fordums tids idealer genfødes og efterfølgende virker uindskrænket.

   • anders sørensen siger:

    Det tænkte jeg nok. Må jeg tilføje, at det gode ved nutidens europæiske politikere er, at de er vindbøjler. Jeg kan fint forestille mig, at det kunne blive en mediebegivenhed, at K.T.Dahl eller L.L.Rasmussen tog familien med i kirke, i fremtiden. Eller at de i personlige interviews fortalte at de skam hver aften læser i biblen, og beder bord- og aftenbøn og altid har fortalt deres teenagebørn at sex udenfor ægteskabet er en synd.
    Vi kan alle se det forlorende i det, men så længe, at de beder for deres syndersforladelse er det iorden med mig. Så når vindene blæser en anden vej, så gør europas politikere det samme.

  • Hans Und siger:

   Enig en genåbning af silkeruten er noget man bør støtte. Jeg tvivler dog på det er kommercielt selvbærende. Men perspektivet i markeringen af en grænse (hegn om man vil) som muhammedanerne skal holdes syd for (men ikke mere syd end, at de også kan bruge transportvejen) er absolut tillokkende.

   • anders sørensen siger:

    Silkeruten er langt hurtigere. Hvor det tager ca. 6-8 uger at få fragtet noget til og fra Asien, så tager det med silkeruten 3 uger(hvad jeg har læst mig frem til).
    Om det er rentabelt, ved hverken du eller jeg. Men generelt gælder at både russiske, kinesiske og kazakhstanske driftomkostninger er langt lavere end vestliges ditto, og det kunne måske være en indikator.
    USA allerstørste fordel, i forhold til Eurasien er, at de er en sømagt. Bliver sømagten overflødig, så mister USA deres fordel. USA sidder pt. på handelsruterne ad søvejen, af samme grund, men mister de denne fordel, så er de ilde stedt.
    Ang. Islam og Europa, så er min egen overbevisning efterhånden, at det er et mindretal der ikke kan sendes tilbage til deres oprindelige fødeegne. Men hvis fremtidige europæiske politikere får frie hænder og man samtidig erkender at det ikke er danskere. F.eks. at muslimske kvinder ikke skal bade i offentlige svømmehaller eller stiller krav om at de skal være karrieremennesker, og omvendt at europæiske politikere fortæller de muslimske ledere, at nogen form for ekstremisme eller forsøg på at omdanne Europa til et muslimsk kalifat vil blive straffet meget hårdt.
    Så tror jeg, at europæerne kan få et tåleligt til de fremmede der lever i Europa.
    Jeg kan se, at det virker i Rusland, og isærdeleshed på Krim, hvor der er 12 pct. muslimer. Hvor staten ikke har fuld kontrol, eks. i Moskvas ghetto´er, der er der også problemer. Problemerne er ligesåvel “kristne” georgiere som Kaukasiske muslimer. Problemet er, at disse er løsrevet fra deres oprindelige hieraki. For som man siger herovre, således opfører de sig ikke når de er hjemme på besøg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s