Vågner Tyskland?

Det begyndte med Die Unsterblichen (De Udødelige) i 2012. Natlige stille protestmarcher i tyske byer, vendt mod af-tyskningen af Tyskland:

Fænomenet ebbede ud i 2013, men blev i 2014 taget op af Hooligans gegen Salafisten (HoGeSa), der foreløbigt er kulmineret med en demonstration i oktober, der i Køln samlede omkring 5000 fredelige demonstranter:

Parallelt med HoGeSa så bevægelsen Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes (PEGIDA) dagens lys. Siden oktober har folk hver mandag fredeligt forsamlet sig i Dresden for at protestere mod Occidentens stigende islamisering.

Bevægelsen bragede for alvor igennem både i og udenfor Tyskland, da PEGIDA den 15. december samlede 15,000 mennesker i Dresdan under parolen Wir sind das Volk.

Ifølge massemedierne var der blandt demonstranterne folk fra både Alternative für Deutchland og Nationaldemokratische Partei Deutschlands, ligesom medlemmer af Dynamo Dresdens frygtede hooliganfirms Faust des Ostens og Hooligans Elbflorenz skal have været på gaden.

Men hændervridende har politikere, myndigheder og massemedier måtte erkende, at langt de fleste deltagere i den store demonstration var almindelige tyske middelklasseborgere. Man er hvinende angst for, at en ægte højrefløj får bidt sig fast i Tyskland, således som det ellers er blevet almindeligt i andre EU-delstater.

Hvad PEGIDA på sigt udvikler sig til, er i skrivende stund svært at sige. Grundlæggende handler det om liberaldemokratiets vilje til at bruge sit voldsmonopol. Men der er grøde. Også i Tyskland.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Counter Jihad, EU, PEGIDA. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s