Putin: Bjørnen forsvarer taigaen

Fra Vladimir Putin meget omtalte pressekonference i går ovenpå Ruslands ‘sorte tirsdag’:

[Journalist] Mr President, are the current economic developments the price we have to pay for Crimea? Maybe the time has come to acknowledge it?

[Vladimir Putin] No. This is not the price we have to pay for Crimea… This is actually the price we have to pay for our natural aspiration to preserve ourselves as a nation, as a civilisation, as a state.

… if we continue the analogy, sometimes I think that maybe it would be best if our bear just sat still. Maybe he should stop chasing pigs and boars around the taiga but start picking berries and eating honey.

Maybe then he will be left alone. But no, he won’t be! Because someone will always try to chain him up. As soon as he’s chained they will tear out his teeth and claws. In this analogy, I am referring to the power of nuclear deterrence. As soon as – God forbid – it happens and they no longer need the bear, the taiga will be taken over.

Meningsmålingerne viser, at over 80% af det russiske folk bakker op om deres leder.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

2 svar til Putin: Bjørnen forsvarer taigaen

 1. anders sørensen siger:

  Bare for at gøre tingene klart. Rusland havde en meget mærkelig tirsdag – den sorte tirsdag.
  Prisen på USD. steg fra 60 til 70 rubler, og angiveligt pga. spekulationsangreb, a lá det de nordiske lande i ´93 oplevede fra Soros.
  Jeg har selv set billeder fra Moskvas indkøbscentrer, der mindede om den amerikanske shoppedag “Black friday”, men mere civiliseret. Det bliver i vestlige medier hævdet, at den russiske befolkning var i panik. Det var ikke tifældet, der var ingen køer udenfor banker for at hæve el. veksle de sidste rubler.
  Kig på de indkøb som nogle russere gjorde den dag, og stil spørgsmålet, er det en økonomi i knæ? Der var tale om luksus/forbrugsvarer, som biler, Iphones, møbler og modetøj, og ikke basale fødevarer som boghvede, pasta, syltet kål eller pølser. Der var tale om at man kunne gøre et godt køb af udenlandske luksusvarer inden disse steg, måske 10 pct.
  Nogle vestlige medier har påstået, at det var fordi russere ønskede at redde deres opsparing, så derfor bandt de deres værdier i biler, møbler el. smartphones, men russerne er ikke dummere end andre folk og derfor ved de udemærket, at forbrugsgoder ikke er investeringsobjekter. Mao. Rusland oplevede en “Black friday”.
  Det er den første gode grund til at kalde det en “sort tirsdag”.
  Grundet det store kursfald, kunne jeg se, på køb og salg af udenlandsk valuta i de små veksleboder eller banker, at margin blev meget stor. Dvs. at ingen vidste egentlig hvad kursen var. Derfor så man også f.eks. bilforhandlere eller Iphone simpelthen stoppe salg – de vidste ikke hvad deres varer skulle sælges for. Der har givetvis også været forvirring på det finansielle marked, for hvilken pris skulle eksempelvis aktie værdisættes efter, derfor faldt aktiekurserne voldsomt. Dagen efter kunne jeg vågne op og konstatere at rublen var tilbage på den tidligere prisfastsættelse, ditto aktier. Derfor sammenligner jeg det selv med en strømafbrydelse. Alt er Kaos og intet fungere, nogle går i panik og andre er arrige, men dagen efter er alt tilbage som det var tidligere. Så finansiel strømafbrydelse tirsdag og derfor sort tirsdag, dagen efter var tilbage til hverdagen.
  Udeover, at Putin har befolkningen bag sig, så har han også økonomien bag sig.
  Rusland har en meget stærk økonomi og en befolkning der er villig til at undvære luksus hvis det skulle være nødvendigt. Det er Putin og den meget dygtige stab, som han har udvalgt, skyld i.
  Putin kan tale med stor overbevisning, fordi han ved han har ret. Det ved de europæiske politikere iøvrigt også.
  “Ingen går fløjtende herfra”, kunne Putin have sagt, hvis han havde kendt denne vending( en vending som jeg har fra en agtet person), forskellen er blot at Putin har nogle der plejer hans skader når han kommer hjem, det har den vestlige elite ikke.

 2. Danskeren siger:

  Vladimir Putin er et mandfolk, og et dygtigt mandfolk.
  Der er ikke en af den vestlige verdens statsledere der når ham til knæene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s