Ruslands-ekspert advarer mod USA

Kulturmarxistiske Information bragte for et par dage siden et interview med den britiske Ruslands-ekspert Richard Sakwa. Jeg bifalder varmt hans anbefaling af, hvordan EU kommer ud af sin konflikt med Rusland:

Den eneste vej frem er, at EU afkobler sig fra USA og udviser mod, for i øjeblikket er det en macho-ting: ’Se vi er forenede – vi kan forfølge en tåbelig politik til evig tid; vi kan virkelig skade Rusland’. Men vi skader vores eget kontinent, vores eget folk. Det er ikke magthaverne, men almindelige mennesker, der lider,« siger han og mener, at det optimistiske synspunkt for 2015 er, »at tingene ikke bliver værre«.

»Jeg kan ikke rigtig se, hvordan det er i EU’s interesse at tvinge et Rusland med atomvåben i knæ og ud i et kaos, så det går direkte fra et autoritært system til anarki. Og jeg tror ikke, at Vesten fuldt ud har forstået faren ved det. Det er ikke fordi, Rusland er voldelig – det er et normalt land, som nogle gange opfører sig skidt – og ikke fordi Vesten er voldelig, men fordi vi ikke har mekanismerne til at begrænse niveauet af aggression og vold,« beklager professoren.

»Det bliver bare værre og værre. Det atlantiske system er i gang med at geare op til en langsigtet Kold Krig med Rusland. Og Rusland rotter sig sammen med sine allierede; Kina, Indien og andre. Du har nu en ny opdeling af Europa – vi har mistet Rusland for en generation.«

Kina har allerede erklæret, at man er parat til at hjælpe Rusland i dets nuværende økonomiske vanskeligheder.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ruslands-ekspert advarer mod USA

 1. anders sørensen siger:

  Han lyder bestemt som en fornuftig mand. Jeg er dog ikke enige i at Rusland er tabt for Europa, eller rettere omvendt, at Europa er tabt for Rusland.
  Europa kommer tilbage, for det første så kan de ikke andet, jvf. energi afhængighed.
  Europa leder med lys og lygte efter alternativer til den billige russiske gas, men der er ikke noget der for alvor kan erstatte dem. Norge er blevet nævnt som en mulighed, og især de baltiske lande ser frem til det. Men de norske gasreserver er ca 5 pct. af de russiske, og ville kun kunne erstatte i få år. Azerbeijan er nævnt som en anden muliighed, men også deres reserver er relativt små, og landet er på vej væk fra et samarbejde med EU/USA, jvf. http://www.voanews.com/content/radio-free-europe-bureau-raided-by-azerbaijan-authorities/2574415.html.
  For det andet, så kan Europa ikke andet for tiden end at samarbejde med USA og deres enorme økonomiske muskler. Men såsnart Europa har et alternativt i Silkeruten, så tror jeg, at det ene land efter det andet vender sig mod Rusland og Kina.
  Som det ser ud nu, så er Ungarn det første land, der vender sig mod Rusland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s