Vinden fra øst

I 2011 gjorde Marlene Wind, professor i ‘Europæiske forhold’, sig ret så bemærket, da hun dårligt forklædt som uvildig ekspert offentligt rasede mod den såkaldte grænseaftale, som hun kaldte en appel til “den indre svinehund“.

Efter Marlenes Winds hysteriske udbrud, gik hendes chef ud og fortalte, at hans yngre professor “holder en pause fra medierne indtil videre“. For en lille uges tid siden var hun så på banen med en kronik i kulturradikale Politiken.

Marlene Winds kronik er blot et resumé af, hvad hun har læst andre steder. Men den er ikke desto mindre både interessant og på mange måder opløftende. I et centralt afsnit skriver hun:

Ruslands nye sponsoraftaler med EU-skeptiske partier og bevægelser i Europa er et led i et veltilrettelagt forsøg på at destabilisere og underminere EU indefra.

Ved at støtte økonomisk, men også ved at skabe alliancer og moralsk opbakning til højreradikale partier overalt i EU, opbygger Putin i disse år en hær af loyale støtter, som vil skabe tvivl om enhver form for europæisk enhed og retning.

Ifølge Marlene Wind (eller rette hendes kilder), så har Rusland i dag på forskellige niveauer et aktivt samarbejde med bl.a. Front National i Frankrig, Ataka i Bulgarien, Fidesz og Jobbik i Ungarn, FPÖ i Østrig, Lega Nord og Fiamma Tricolore fra Italien, polske Samoobrona og serbiske Dveri.

Ifølge Marlene Wind, så støtter Rusland altså oppositionspartierne bag EU’s linjer for at svække og destabilisere unionen. Konkret ved vi, at Front National har modtaget et russisk lån på 9 millioner euro. Jeg tvivler stærkt på, at Gyldent Daggry i Grækenland har modtaget penge fra Rusland, således som Marlene Wind påstår. Men ellers håber jeg bestemt, at pigebarnet har ret. Altså, at man i Kreml vitterligt har en målrettet strategi for, hvordan EU’s dissidenter kan støttes og styrkes i den fælles strid for at styrte EU og genrejse Europa.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vinden fra øst

  1. Danskeren siger:

    Vladimir Putin kan være glad for, at han ikke er her i min stue kige nu.. han ville nok se lidt fåret ud, når jeg gav ham et stort kys på panden. Han er et mandfolk og et klogt et af slagsen
    Og Marlene Wind, er en opblæst tomhjernet gås.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s