Ny PEGIDA-rekord

Med flere end 25,000 deltagere på gaden i Dresden satte PEGIDA i går mandag den 12. januar 2015 atter imponerende rekord. I Leipzig trak LEGIDA henved 5000 deltagere, mens bevægelsen rundt omkring i det gamle Vesttyskland kun kunne få nogle hundrede på gaden.

PEGIDA er op mod stærke kræfter. Kansler Angela Merkel, leder af Forbundsrepublikkens mægtige koalitionsregering, erklærede i sin nytårstale bevægelsen krig og har nu åbent også erklæret “Der Islam gehört zu Deutschland“. Ledet at den notorisk brutale formiddagsavis BILD har BRD-pressen i de sidste tre uger nærmest uafbrudt hetzet mod PEGIDA. Med sig har Merkel ydermere kirken, erhvervslivet, det tyske jøderåd, kultur- og sportsverdenen.

I går gik op mod 100,000 regeringstilhængere så på gaden i demonstrationer, arrangeret af koalitionsregeringspartierne i flere tyske storbyer. I Leipzig blev PEGIDA-bevægelsen for første gang angrebet af voldelige regeringsstøtter og 35 mennesker kom til skade. I Hannover kom det til uroligheder, da sortklædte tæskehold forsøgte at bryde igennem politiets kæder for at angribe HOGIDA.

I Danmark har PEGIDA-DK inviteret til ‘spadseretur mod ekstrem islam’ i Kongens Have, mandag den 19. januar. Bag arrangementet står bl.a. psykolog Nicolai Sennels og IT-konsulent Carsten Thrane, der har inviteret den smukke kristforkæmper Jomana Jojo Joy til a tale.

Fra det yderste venstre er der øretæver i luften til de fremmødte i Kongens Have. Tæskeholdet Revolutionære Antifascister (RAF), der har to krydsede Totenschlägere som officielt logo, har sat sine tilhængere fra miljøet omkring Ungdomshuset på Dortheavej stævne på Søtorvet samme dag for “stoppe det københavnske PEGIDA inden det overhovedet starter.”

RAF er erklæret voldelig og opererer fra ejendommen Baldersgade 20-22, hvor politiet under en tidligere ransagning afslørede en fabrik til fremstilling af bomber.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, PEGIDA. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s