Iran Vestens nye allierede?

I forbindelse med kong Abdullahs død, har der været massiv hetz mod Saudi Arabien. Kulturmarxisterne på Information bringer ved til bålet med en artikel af en tidligere embedsmand i det britiske udenrigsministerium, der beskylder Saudi Arabien for at finansiere “hovedparten af den værste islamiske ekstremisme og terrorisme gennem de seneste to årtier“.

Derfor mener ham den tidligere embedsmand, at Vestmagterne bør vende ryggen til sunni-muslimske Saudi Arabien og stedet omfavne shia-muslimske Iran som sin nye ven og allierede i Mellemøsten.

Iran finansierer den shia-muslimske terrororganisation Hizbollah, der står stærkt i Libanon, samt den shia-muslimske terrororganisation al Houthi, der i skrivende stund synes at have taget magten i Yemen. I Syrien støtter Iran præsident Bashar al-Assad, som Vestmagterne vil have afsat. Assad tilhører det religiøse mindretal alawitterne, der er en retning indenfor shia-islam. I samme område skal Iran angiveligt støtte shia-muslimske miltiser, der bekæmper det sunni-muslimske kalifat Islamisk Stat.

Geopolitisk har Kina strakt hånden ud mod Iran og Rusland for en fælles sikkerhedsaftale, der skal isolere USA. Rusland har just indgået en aftale om at bygge op til otte nye atomreaktorer i Iran. En aftale, der er i strid med USA’s, Israels og Saudi Arabiens interesser.

Vestmagterne har muligvis brug for den shia-muslimske stormagt Iran. Men har Iran brug for liberaldemokratierne?

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 svar til Iran Vestens nye allierede?

 1. Lars H siger:

  Hetz imod Saudi Arabien skriver du. Hvorfor nu ikke hetze imod det styre?

  • Martin Kasler siger:

   Kunne du uddybe dit spørgsmål?.

   • Lars H siger:

    Jeg ser Saudi Arabien som en advarsel om hvad Islam står for, et land hvor der er stor ulighed, og kun er rigt pga olie. Når du skriver ‘massiv hetz’, vil jeg gerne vide om du mener om denne hetz er noget negativt? Om hetzen er helt eller delvist uberettiget?

    • Martin Kasler siger:

     Jeg tror, at Saudi Arabien har indrettet sig på noget nær den bedste måde – d.v.s. efter streng sharia – for arabere. Det er i hvert fald et land med politisk stabilitet, lav kriminalitet o.s.v., hvilket ikke kan siges om mange andre arabiske lande. Jeg ser derfor ingen umiddelbar grund til at hetze mod landet.

 2. anders sørensen siger:

  Jeg tror, at Vestens liberale ledere(USAs neocon) ser med grue på udviklingen i Eurasien.
  Putin og Kina har haft meget stor diplomatisk succes, mens USA har lidt det ene nederlag efter det andet. Nu vil de vestlige ledere prøve at stikke en kæp i hjulet på Rusland og Kinas fremmarch. Men de synes at være en postgang for sent ude, som vanligt.
  Her er et andet eksempel på et diplomati der halter efter udvikling, http://russia-insider.com/en/2015/02/04/3099. Putin kom med dette forslag for ét år siden.
  Nu bliver der et Novorossiya, og det bliver størrere end de to regioner – Donbass og Lugansk.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-31089142.
  Saudi Arabien forsøger til gengæld at lave en handel med russerne om Syrien. En handel der nok ikke bliver til noget. http://www.zerohedge.com/news/2015-02-03/another-conspiracy-theory-becomes-fact-entire-oil-collapse-all-about-crushing-russia.
  Vestens forsøg på at nærme sig Iran og droppe Saudi Arabien bekræftes her. http://www.nytimes.com/2015/02/04/us/zacarias-moussaoui-calls-saudi-princes-patrons-of-al-qaeda.html?_r=1.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s