En pil i den rigtige retning

De røde fagforeninger styrtbløder. Sidste år mistede de 25,000 medlemmer. Det viser en undersøgelse fra JP-Finans, der bl.a. skriver:

Omkring 25.000 personer valgte sidste år at melde sig ud af en af LO’s familiens fagforeninger. Dermed fortsætter medlemsflugten fra den røde fagbevægelse, der på 10 år har mistet 320.000 medlemmer.

Det var jo en dejlig nyhed. Men ifølge en arbejdsmarkedsforsker skyldes udviklingen også en tendens, der ikke lover godt for en sund samfundsudvikling:

Ibsen peger samtidigt på, at de unge uddanner sig ud af LO-familien, der typisk organiserer faglærte, og ind i hovedorganisationerne FTF og AC, der organiserer offentligt ansatte og akademikere. Derfor er det uhyre vigtigt, at disse to kan få flere i folden for at bevare en høj organisationsgrad for hele arbejdsmarkedet.

Offentligt ansatte har vi som bekendt allerede for mange af. Der er en række tekniske og naturvidenskabelige akademiske uddannelser, som Danmark absolut har brug for. Men da det i stigende grad er kvinder, der tager videregående uddannelser, så vil vi fremtiden blive belemret med et stigende antal ubrugelige DJØF’ere og humanister, mens Danmarks kroniske mangel på ingeniører og faglært arbejdskraft blot vil blive forværret.

Men her er der så et lille lyspunkt. For hvor skal fremtidens ingeniører og håndværkere komme fra? Østeuropa og Asien. Eurasien.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsmarked. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s