Hendes Majestæt Dronningen: “Det er vores samfund, de kommer til”

I går søndag den 16. april 2015 kunne vi fejre Hendes Majestæt Dronning Margrethe II’s 75-års fødselsdag. Hendes Majestæt Dronningen benyttede lejligheden til omsider at træde frem som nationalt samlingspunkt. Det skete i et interview i Berlingske Tidende, hvori Hendes Majestæt Dronningen slog fast:

Ja, vi skal tage imod, men vi skal også fortælle, hvad vi forventer. For det er vores samfund, de kommer til. Vi er et gammelt samfund, som gerne tager os af folk, som trænger til at blive taget sig af, men vi vil også gerne have, at de forstår, hvor de er kommet hen.

Og videre:

»Det er klart, at når et samfund modtager mange mennesker udefra, må man også stille det krav, at de forstår, hvor de er kommet hen. Vi vil gerne give plads, men de er kommet til vores samfund, og de kan derfor ikke forvente, at deres gamle samfundsmodel bare kan videreføres her i landet.

Landssvigersegmentet har – indtil videre – holdt lav profil oven på den nye situation. Tilbage i 1984 stod en ung og naiv Dronning Margrethe II på deres side. Nu har de både folket og dets Majestæt imod sig.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Monarki. Bogmærk permalinket.

Et svar til Hendes Majestæt Dronningen: “Det er vores samfund, de kommer til”

  1. Morten Borup siger:

    Kongehuset må til enhver tid stå både bagved og foran folket. Dette er vanskeligt nok i sig selv i praksis, men til en begyndelse må monarken være bevidst om, hvem folket er. Man kan også vende det om og sige: Hvis monarken ikke ved, hvem folket er, hvem skal hun så stå bagved og foran? Her drager Dronningen en tydelig skillelinje mellem de, der er danske af æt, og dem, der gerne vil være danske.

    Og så tænder kultureliten naturligvis af. Alle mennesker på jord er af principielle årsager danske, og vé den der siger noget andet. Sådan siger de. Men Dronningen er nok nær gået til emnets kerne uden at overskride grænsen for, hvad hun kan.

    Vi har haft gode og dårlige regenter, nogle har ligefrem været sindssyge. Men de har alle kendt begrebet “folk” og har rettet sig efter det. Dronningen er ved at indskrive sig i en lang tradition. Som DANSK tronfølger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s