STASI-stikker hvidvaskes

I dag er det første maj og traditionen tro sætter det røde Danmark sig selv stævne for at fulde sig, mens anstændige mennesker holder sig inden døre.

På denne triste dag har Jyllandsposten valgt at lade historikeren Mikael Busch slå et slag for sin nys udkomne bog om den landsforræder, som de fleste nok stadigvæk kun kender som “Lenz”.

Bogen blev for nogle dage siden i Berlingske Tidende anmeldt af den jødiske anti-kommunist Bent Blüdnikov. Blüdnikov findet det højest tænkeligt, at “Lenz” var medlem af en dansk spionring, eller forsøgte at opbygge en sådan ring. Han finder det stærkt betænkeligt, at Mikael Busch har skrevet sin bog efter aftale med medlemmer af kredsen omkring “Lenz” og stempler værket som “en ren tilståelsessag om videnskabeligt fifleri.

“Lenz” virkede i henved tyve år som spion for DDR-diktaturets sikkerhedspoliti STASI. Efter befrielsen i 1989 blev han afsløret og der blev rejst en alvorlig straffesag imod ham. Men sagen måtte opgives da forbrydelserne lå for langt tilbage i tiden.

“Lenz'” rigtige navn er Morten Jung-Olsen. Begge hans forældre var medlemmer af Danmarks Kommunistiske Parti. Hans far skal angiveligt have kæmpet for Stalin i Spanien, ligesom hans mor – tillidskvinden Lillian Jung-Olsen – under dæknavnet “Nelly” selv var STASI-stikker.

Under STASI’s kyndige vejledning blev Morten Jung-Olsen akademiker og embedsmand i det daværende EF. I dag er han kontorchef i EU med ansvar for imperiets udvidelse.

***

Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, EU. Bogmærk permalinket.

4 svar til STASI-stikker hvidvaskes

 1. Anonym siger:

  Han har strøget “-Olsen”-delen af sit efternavn.

  https://be.linkedin.com/pub/morten-jung/62/462/383

  • Martin Kasler siger:

   Ja, Busch skriver i sin kronik, at “Lenz” officielt droppede Olsen i 1985. Men under debatten i 2012 om hans forfremmelse fremgik det, at han i EU-bureaukratiet stadig anvender sit familienavn, så det er det jeg har anvendt.

 2. Hans Und siger:

  Hos Mitrhokin fremgår det, pr. hukommelse, at Knud Jespersen, daværende formand for DKP, under en parti kongres midt i 70erne gav tilsagn om at fremskaffe 4 kandidater til, at blive en ny Richard Sorge. Det eneste der ikke passer på Jung-Olsen er, at han er nær familie til en velkendt kommunist.

 3. Pingback: Belyver beløjet? | Undskabens Hotel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s