Journalist så nazi-syner på Mosbjerg

I denne uges udgave af Weekendavisen – en gang bladet for begavet borgerlige – har man været til Mosbjerg Folkefest, til Tidehvers sommermøde og i Thyregod for at opspore DF-vælgere.

Dækningen af Thyregod og Tidehverv forekommer hæderlig, omend tonen spænder fra det lettere nedladende til det ligefrem fjendtlige, som når man fra Thyregod lader en lokal fremmedelsker hvæse “Hvem er det rundt omkring mig, der stemmer på et fremmedfjendsk parti?”

På Mosbjerg bemærkede jeg et lettere sortsmudsket kvindemenneske, hvis gustne teint og tunge sorte tøj stod sært ud i det smukke danske sommervejr. Under Paul Westons tale bevægede jeg mig på et tidspunkt ind under bøgetræernes svalende skygge. Omkring det store, endnu utildækkede anretterbord traf jeg en gammel ven, der snart satte kursen mod ølteltet efter en omgang dansk bryg til os.

På den anden side anretterbordet stod det afstikkende kvindemenneske med noget sært på en gang fortabt og fjendtligt over sig. Jeg prøvede at fange hendes blik, mens jeg sendte hende et kort smil, så hun ikke følte sig helt alene. Men konen synes at befinde sig i sin egen beklemte verden, så jeg rettede i stedet min opmærksomhed mod Weston og hans tale.

Jeg bemærkede således ikke, da min gamle ven kom tilbage fra ølteltet og stillede et krus skummende øl ved siden af mig. Det lykkedes mig promte på en eller anden måde at få puffet det høje plasticglas omkuld, så 35 centiliter øl pludseligt strømmede ud over bordet med kurs mod en rodet bunke af løsøre, der lå ved siden af det bemeldte kvindemenneske.

Jeg rakte hurtigt ind over bordet og fik hendes ejendele skubbet af vejen for strømmen af øl, mens jeg sendte hende et undskyldende smil. Hun greb ud efter sine ting og sendte mig samtidig et rasende blik som tak for hjælpen.

Kort efter fik jeg hende udpeget som Weekendavisens journalist. “Ja, så ved man da hvad historien bliver” svarede jeg. Konen hedder Leny Malacinski og jeg så i ånden en neurotisk beskrivelse i bladet af, hvordan bebrillede mødedeltagere havde smidt øl efter hende og forsøgt at stjæle hendes taske.

Så vidt kom det dog ikke. Efter Mosbjerg Folkefest hængte Leny Malacinski i stedet en deltager ud for at bære tatoveringer med nationalsocialistiske symboler. Malacinski mente nemlig at have set

“… en spids triskele i form af et trearmet hagekors. I sin spidse form er den blevet brugt som symbol af blandt andet AWB, en racistisk sydafrikansk gruppe, og af skinheadgrupperingen Blood and Honour.

Leny Malacinski kan have løftet sine påstande om triskelen fra den magtfulde jødiske NGO Antidefamation League, der afbilleder figuren således:

På Uriasposten har Kim Møller i vanligt raskt tempo løbet Malacinskis vidtløftigheder op:

Den midaldrende mand hun omtaler er asatroende, og det journalisten opfattede som ‘et trearmet hagekors’ er en såkaldt ‘valknut’, et symbol fra den nordiske mytologi.

Valknuten afbilleder Antidefamation League således:

Jeg kan selvsagt ikke afgøre, om Leny Malacinski har gjort sig skyldig i sjusk eller lusk. Dog vil jeg ikke udelukke, at Malacinski i sin an- eller overspændte sindstilstand vitterligt kan have troet, at hun så en uhyggelig nazi-triskele løbe hen over et par hærdebrede hænder til Mosbjerg Folkefest.

***

Dette indlæg blev udgivet i Mosbjerg Folkefest. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s