Adam Holm i WA

Jeg har efterhånden adskillige gange forklaret – både til pressen og på de sociale medier – at jeg ved en tilfældighed kom på sporet af Jacob Holdts løgne i bogen Amerikanske Billeder. For en fire-fem år siden så jeg dokumentarudsendelsen We Shall Remain: Wounded Knee og gik på nettet for at læse mere om den spændende historie.

Her stødte jeg ret hurtigt på Jacob Holdts engelsksprogede udgave af Amerikanske Billeder og jeg bemærkede at han havde forfalsket navnene på Frank Clearwater og hans enke Morningstar. Jeg fandt mit eget støvede eksemplar af originaludgaven fra 1977 frem og kunne se, at her var navnene gengivet korrekt. Kald det en åbenbaring eller intuition, men pludselig vidste jeg bare, at Jacob Holdt løj om Wounded Knee. Jeg vidste ikke præcist hvad han løj om, men jeg var 100% sikker på at han løj. Resten var sådan set bare almindeligt kildekritisk gravearbejde.

Det er så nogenlunde hvad jeg hele tiden har forklaret om baggrunden for min afsløring af Jacob Holdt. Men ifølge (D)DR’s jødiske journalist Adam Holm er det bar’ løgn. I forrige nummer af Weekendavisen skrev han:

Kaslers motiv til at gå i flæsket på Holdt står bøjet i neon: Manden med skægfletningen og de viltre hårlokker skal reduceres til en uhæderlig karakter, der benytter sig af manipulationer og selvforherligende historier til at nedgøre det hvide USA og fremme sine multikulturelle og multietniske idealer.

Som de fleste af mine læsere nok er bekendt med, så har jeg forlængst opgivet USA – hvidt eller ej – og det rager mig en høstblomst hvem der nedgør den svindende stormagt. Og jeg opfatter bestemt ikke Jacob Holdt som idealist. Han er en pengegrisk mytoman, der ved et svineheld fandt en niche på markedet.

Men for fire-fem år siden havde jeg ingen stærke meninger om Jacob Holdt. Jeg købte hans bog da den kom frem og syntes bestemt ikke, at den var pengene værd. Jeg husker vagt da han blev afsløret som betalt KGB-kontakt, men jeg har aldrig opfattet ham som en meningsdanner af betydning. Så sent som til Mosbjerg Folkefest i år sagde jeg til en historiker, at jeg opfattede Holdt som passé. Det var historikeren ikke helt enig i og det har jo så siden vist sig, at jeg tog fejl.

Så meget for Adam Holms fantasier om mine motiver. Dele af indholdet i hans indlæg i Weekendavisen fik mig til at tænke på et citat fra den jødiske poet Kim Chernin, som professor i psykologi Kevin MacDonald anfører i sin monografi Understanding Jewish Influence: A Study in Ethnic Activism:

We keep a watchful eye out, we read the signs, we detect innuendo, we summon evidence, we become, as we imagine it, the ever-vigilant guardians of our people’s survival. Endangered as we imagine ourselves to be; endangered as we insist we are, any negativity, criticism, or reproach, even from one of our own, takes on exaggerated dimensions; we come to perceive such criticism as a life-threatening attack.

Nu er jeg som bekendt ikke en af Chernins “one of our own“. Men som en, der voksede op som flittig læser af Leon Uris’ murstenstykke romaner med München ’72, Yom Kippur ’73 og Entebbe ’76 som aktuel baggrund, så har jeg altid været bekendt med, at der findes anderledes robuste jøder end disse europæisk kulturlivs hystader.

Selv om jeg har nævnt det før, så skal jeg gerne gøre det igen: Her i huset betaler vi hver måned et beløb til den kristne organisation YaHovel, der sender frivillige hænder til at hjælpe nybyggerne i Judæa og Samaria med årets høst. Det er vores lille bidrag til det jødiske folks kamp for at kunne vende hjem til det land, som Gud skænkede dem.

Men Adam Holm rejser også gode spørgsmål om Holdt-skandalen:

Men hvis man ikke kan stoler på dele af bogen, kan man så stole på den hele? Hvorfor er der ingen af “vennerne”, der foretager en grundig gennemgang af den storsælgende bog i stedet for at overlade det beskidte arbejde til en “stejl antisocialist”?
Hvad skete der med kravene om sandhed og troværdighed?

Tilbage står spørgsmålet, om jeg ville have gjort det samme hvis Jacob Holdt havde været højreorienteret? Det kan jeg svare ubetinget “ja!” til. Faktisk er det ikke længe siden, at jeg på Facebook løb en lodret løgn op, serveret for rullende kamera af en prominent skikkelse her på højrefløjen.

***

Dette indlæg blev udgivet i Adam Holm, Jacob Holdt og tagget . Bogmærk permalinket.

5 svar til Adam Holm i WA

 1. Altid Danmark siger:

  Og det kan undertegnede bevidne … at M.K rent faktisk flere gange har påpeget løgne, serveret af “højrefløjen”.
  Tjek evt sagen … DF SMIDER 19 MEDLEMMER UD .. Tror det var i 90’ere … tæt på 0’erne .

  AD

 2. Hans Und siger:

  Holm forveksler vidst årsag/virkning (her: motiv/resultat).
  Sådan set er der jo ikke noget forkert i, at gå udfra, at resultatet af nogle handlinger også var det personen/erne, der satte handlingerne i værk også ønskede.

  Her er der så det aber da bei, at det ikke er Kasler (eller mig), der foretager noget for, at få Holdt til, at tage billeder, lave en bog eller oprette en fond, som er det der udløser sagen. Men det er da rigtigt, at Holdt nu fremstår som
  “Manden med skægfletningen og de viltre hårlokker skal [er blevet] reduceres [reduceret] til en uhæderlig karakter, der benytter sig af manipulationer og selvforherligende historier til at nedgøre det hvide USA og fremme sine multikulturelle og multietniske idealer.”

  Og det klarede han fint selv og slæber formentlig en masse medløbere med i faldet. Og det var næppe Holdts motiv. Han satsede bare på det ville glide ubemærket igennem.

 3. anders sørensen siger:

  Jeg forstod ikke, at Jacob Holdt overhovedet begyndet at svare på RR. Der kan være flere årsager, men det var et fejltrin fra hans side, der kan koste ham fremtidig indtægter, og måske sagsanlæg i USA. Jeg tror, at det skyldes, at han er ubegavet, men har alt for stor tiltro til sine egne evner.
  Adam Holm er velbegavet, og alligevel vælger han, at forsvarer noget så ubegavet som Jacob Holdt. Tydeligvis lægger Adam Holm skriverier under for hans eget had til en person som Martin Kasler, hvis motiver han naturligvis ikke kender.
  Motiver der iøvrigt er fuldstændigt ligegyldige, så længe dokumentationen holder – Dokumentation er hvad det handler om.

  • Martin Kasler siger:

   Jeg må vist have fået gengivet Adam Holm helt forkert. Han forsvarer absolut ikke Jacob Holdt, men stempler ham tværtimod som løgner. Nej, Holms ærinde er faktisk at revse sine kulturradikale og -marxistiske fæller for at skælde ud på mig i stedet for selv at gå kildekritisk til Amerikanske Billeder.

   Jeg har heller ikke indtryk af, Adam Holm hader mig. Han er snarere utryg ved det “ætsende korrektiv til en liberal verdensopfattelse” som jeg “tilbyder”. Og det kan man måske godt forstå, for min vision om et godt samfund er sikkert radikalt forskellig fra Holms egen.

 4. Pingback: Udstillings anmeldelse | Undskabens Hotel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s