Dragsdahl narret af Holdt

Mange af os blev chokerede, da den tidligere KGB-kollaboratør Jørgen Dragsdahl med Hammer & Segl flag fejrede, at han ifølge Højesteret ikke må kaldes KGB-agent. Men det viser sig faktisk, at han i virkeligheden blev mere eller mindre fuppet af en anden tidligere KGB-kollaboratør, nemlig mytomanen Jacob Holdt. Om episoden kunne Weekendavisen den gang fortælle:

I mellemtiden sprang champagnepropperne i Dragsdahls selskab, hvor der blev festet de næste mange timer. På et tidspunkt lykkedes det den føromtalte Jacob Holdt at involvere Jørgen Dragsdahl i sin koldkrigshappening. Holdt gav sine medbragte sovjetiske flag til Dragsdahl og hans advokat, Rene Offersen. Derpå tog den verdensberømte fotograf et billede, som viser en glad og smilende Jørgen Dragsdahl, der står med knyttet hånd og flager med et rødt sovjetisk flag. Det skulle angiveligt forstås som endnu en practical joke til koldkrigssagen.

»Men her gjorde Dragsdahl lige præcis det eneste, han ikke skulle gøre i den situation,« som en Dragsdahl-støtte sagde til Weekendavisen et par dage efter. Denne fotoseance har også givet bagslag for Dragsdahl. For senere samme aften oploadede Jacob Holdt billedet på sin offentlige Facebook-profil, hvor det i de efterfølgende dage blev flittigt delt af Bent Jensens støtter.

På denne fløj blev Dragsdahl-billedet kommenteret med bemærkninger som: »Det er ikke selvironi. Det er en uforbeholden tilståelse«. »Der er nogle, som ikke har skam i livet«. »Ulækkert, vederstyggeligt«. »De onde lo, og de gode græd«. »Må man kalde en spade for en spade?«

Billedet er også blevet spredt til forskellige internetaviser i ind- og udland. Weekendavisen har spurgt Holdt, om avisen må anvende det som dokumentation, men har fået et nej.

I forbindelse med afsløringerne af Jacob Holdts mange løgne i bogen Amerikanske Billeder afslørede Jørgen Dragsdahl så til gengæld på Facebook, at han og kredsen omkring Holdt altid har vidst, at Holdt var upålidelig. Dragsdahl hævder videre, at han ved en enkelt lejlighed så tidligt som 1976 advarede offentligheden, men har i fyrre år ellers holdt hånden over Jacob Holdt.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Jacob Holdt, Jørgen Dragsdahl. Bogmærk permalinket.

Et svar til Dragsdahl narret af Holdt

  1. Hans Und siger:

    Jesper Vind er ikke uden humor.

    “Derpå tog den verdensberømte fotograf …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s