Angela Davis på flugt (George Jackson 6)

For mere end et år siden begyndte jeg på historien om George Lester Jackson, en sort vaneforbryder fra Amerika, der en kort overgang blev hyldet som revolutionær martyr af hvide venstreorienterede.

George Jackson – “gansta”

Mord i Soledad

George Jackson og Che Lumumba-klubben

Jeg gik desværre i stå med historien da jeg skulle beskrive Angela Davis’ rolle i Jonathan Jacksons hjernedøde forsøg på at få sin storebror ud af fængslet.

Optakt til Dommedag

Magnum Force

Det var ingen sag at finde frem til, at hun i sin tid blev frikendt for alle anklager. Derimod var det vanskeligere at få gravet frem, hvorfor myndighederne rejste en sag imod hende. Altså finde ud af, hvilke beviser der rent faktisk var imod hende, og hvordan Angela Davis præcist fik dem gendrevet.

Mens jeg gravede i dette, brød Jacob Holdt-sagen så ovenikøbet ud. Jeg blev i den forbindelse opmærksom på, at den notoriske løgnhals også har påstået, at han er nær ven af Angela Davis og at hun er jaloux på ham, fordi han blandt negerne i USA er en mere populær foredragsholder end hende. Vilde påstande, der gjorde Jacob Holdt eftertrykkeligt til grin bl.a. på Facebook.

Nå, men lad os gå tilbage til Marin County Civic Center 7. august 1970. Mens Ruchell Magee, den eneste overlevende af de fire sorte forbrydere, blev kørt på hospitalet, begyndte politiets efterforskning af sagen. Det viste sig hurtigt, at Jonathan Jacksons medbragte arsenal var indregistret i Angela Davis’ navn. Politiet ville derfor selvsagt gerne tale med Davis, men hun var forsvundet.

Angela-Davis-Jonathan-Jackson-march-to-free-George-Jackson-Soledad-Bros-1970

Angela Davis med 17-årige Jonathan Jackson på slæb.

På Jonathan Jackson fandt politiet tillige et telefonnummer, som man sporede til en telefonboks i San Franciscos lufthavn. Under eftersøgningen af Angela Davis opdagede politiet ydermere, at hun, tre timer efter den blodige batalje i Marin County Civic Center, i al hast havde købt en flybillet til Los Angeles i billetlugen nærmest den telefonboks, som Jackson havde nummeret til.

19 Aug 1970 --- Original caption: 8/19/1970-Washington, DC -Angela Yvonne Davis, a self admitted communist, has been added to the FBI's list of "Ten Most Wanted Fugitives." The FBI issued this wanted flyer August 18. She is charged with unlawful flight to avoid prosecution for murder and kidnapping. Several weapons allegedly used by Jonathan Peter Jackson in the San Rafeal, California, courthouse shoot-out recently were reportedly purchased by Miss Davis. --- Image by © Bettmann/CORBIS

Ruchell Magee og Angela Davis blev formelt sigtet for mord og kidnapning, og Davis blev via FBI efterlyst i hele USA. Et telefonopkald fra Franklin Alexander, formanden for kommunistpartiets ‘blacks only’ Che-Lumumba klub i Californien, sporede hende til en lejlighed i Chicago, men Davis var stukket af inden politiet nåede frem.

Lejligheden tilhørte David Poindexter, en 36-årig sort forretningsmand med forbindelse til både mafiaen i Chicago og til det amerikanske kommunistparti. Poindexters bil blev efterfølgende observeret i New York og den 14. oktober 1970 kunne FBI uden dramatik anholde parret på et motel på Manhattan, Davis i forklædning som ung forstadsfrue (eller måske som call girl).

Poindexter

David Poindexter anholdes.

DavisAnholdelse

Angela Davis i forklædning.

Med en advokat fra det amerikanske kommunistparti kæmpede Angela Davis med næb og klør for ikke at blive udleveret til Californien, men tabte sagen og blev i november 1970 sendt hjem til retsforfølgelse.

***

Dette indlæg blev udgivet i Black Panther Party, Black Power, George Jackson, Jacob Holdt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s