Jacob Holdt til filmen

Jacob Holdt har som bekendt indbildt folk og fæ ikke så lidt i tidens løb. Bl.a. har han i 2014 indbildt sognepræst Lise Højholdt, at den amerikanske verdensstjerne Brad Pitt skulle spille hovedrollen som Jacob Holdt i en filmatisering af hans fantasifulde beretning Amerikanske Billeder.

Læs Tanker i forbindelse med besøg af Jacob Holdt.

Jacob Holdt har i flere omgange forsøgt at gøre Hollywood interesseret i sig, men uden held. Derimod har et mindre filmselskab i København i lidt over et år arbejdet på en slags portrætfilm om Holdt. De var bl.a. til stede på Charlottenborg sidste efterår og filmede løs mens den sidst rest af troværdighed blev pillet af den gamle KGB-kollaboratør.

Læs Til debat om og med Jacob Holdt.

Filmselskabet har oplyst til min bloggerkollega Hans Und, at filmen om Jacob Holdt får premiere i efteråret 2017. Dette viser sig heller ikke at være korrekt. Filmen er programsat til her i juni, hvor man kan se den til det såkaldte folkemøde på Bornholm.

I sin helhed lyder filmens foromtale som følger (mine fremh.):

Jacob Holdt er forfatter, fotograf og manden bag de ikoniske ”Amerikanske billeder”. Filmen går helt tæt på mennesket Jacob Holdt, som er nået til et punkt i sit liv, hvor det er på tide for ham at dykke ned i fortiden og gøre status over sit temmelig begivenhedsrige liv. Jacob Holdts ekstreme ja-filosofi kastede ham i armene på sit livs store kærlighed, USA. Her vandrede den unge præstesøn fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm. Holdts frygtløse tilgang til livet førte ham ud i kampen for at forvandle racismens had til kærlighed og forsone de uforsonelige. Men hvilke indre dæmoner var det, der drev vagabonden fra sted til sted? Filmen er en roadmovie, hvor Jacob Holdt tager os med, når han konfronterer fortidens synder.

Filmen er tydeligvis henvendt til miljøer, hvorfra eksempelvis Venligboere rekrutteres. Men min fornemmelse siger mig, at man trods alt ikke har tænkt sig af forbigå afsløringerne sidste år af Jacob Holdts løgne i hans gamle bestseller.

Så hvordan vil Jacob Holdt skære den? Jeg gætter på, at vi i filmen bliver præsenteret for Jacob Holdt i rollen som angrende synder. Det var slet ikke med vilje. Han ville blot så inderligt have sin fjerne faders ros og anderkendelse. Bare så inderligt vise, at også følsomme Jacob kunne blive en succes…

Ja, I kender rumlen. Måske tager jeg fejl. Måske ignorerer filmen helt sidste efterårs afsløringer af Holdt. Måske Jacob Holdt har hittet på historier, jeg ikke lige har fantasi til at forestille mig. Men forholder filmen ham hans løgne, så er det stensikkert, at hans optræden ikke vil efterlade et øje tørt hos Jacob Holdts stampublikum i smil & snøft-segmentet.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Jacob Holdt. Bogmærk permalinket.

Et svar til Jacob Holdt til filmen

  1. Hans Und siger:

    Det var nu Filminstitutet jeg fik oplysningen fra. Måske medarbejderen har ramt forkert af 6 og 7 på tatstaturet. Eller på grund af hele forløbet har set 2017 som det mest sandsynlige 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s