Ledende Redox-medlem løj i retten

Eller gjorde han? Onsdag den 6. august 2008 stod antifascisten Jesper Munk Jeppson tiltalt ved retten i Århus for vold og ulovlig våbenbesiddelse. Samme dag blev en lille gruppe sortklædte mænd set strejfe omkring i byens gader:

kbh-AFA

Kbh-afa3

Kbh-AFA2

Kort efter disse billeder blev taget, stoppede politiet gruppen fordi de med flasker i hænderne forfulgte to lokale unge. Efter at have identificeret sig som henholdsvis Andreas Jensen, Peter Jensen, Simon Hansen og Jacob Pedersen, alle fra København, fik de fire mænd lov til at gå igen. Senere samme dag blev de anholdt og sigtet for politisk motiveret hærværk mod en bil, der havde sat et vidne i sagen mod Jesper Munk Jeppson af ved retten.

Peter Jensen hed tidligere Karl Erik Thaulow Schlüter. Efter anholdelsen i Århus skiftede også Andreas Jensen – den bebrillede tyksak på billederne ovenfor – og Simon Hansen navn til henholdsvis Andreas Rasmussen og Tue Jakobsen.

De var under disse navne at de tre københavnske antifascister i oktober 2013 stod tiltalt ved retten i København for vold, hacking, hærværk og hæleri. Blandt de fire andre tiltalte hed Jonas Waaben tidligere Hansen til efternavn og Andreas Bjerring Tobiasen havde tidligere båret navnet Andreas Hartmeyer. Kun Mads Bruun Jensen og Ivan Elmelund Degn havde ikke skiftet navn.

Mens nogle, såsom Andreas Rasmussen, var fuldgyldige medlemmer af den private efterretningsgruppe Redox, så var andre, såsom Andreas Bjerring Tobiasen, blot håndlangere for gruppen. Under sagen kom det frem, at Andreas Rasmussen, som ifølge en dom fra retten i Holbæk må betegnes som politisk psykopat, tillige var leder af tæskeholdet Antifascistisk Aktion.

Læs dommen fra retten i Holbæk.

Tilsyneladende løj Andreas Rasmussen i Københavns Byret om hændelserne onsdag den 6. august 2008 i Århus. Således påstod Rasmussen , at “han ikke havde sine briller på den dag”, samt at han var i Århus “for at overvære en retssag om en venstrefløjsperson, som var blevet overfaldet af en højrefløjsperson.” Som nævnt forholdt det sig lige omvendt og billederne ovenfor dokumenterer, at Andreas den-gang-Jensen skam havde sine briller på den dag.

Men måske løj Andreas Rasmussen ikke bevidst i Københavns byret. Måske blandede han bare to episoder sammen, for knap et år efter blev han igen fotograferet i Århus. Det skete den 19. maj 2009, hvor en lokal borger var i retten for at have tævet en antifascist under et masseslagsmål i en kiosk.

Under sagen blev indgangen til retten i Århus bevogtet af sortklædte antifascister. Blandt dem var Andreas Rasmussen uden briller og påklædt til vold; sort læderjakke, tophue, halsedisse og knophandsker.

Da han opdagede han blev fotograferet, overtrådte en tydeligvis panikslagen Andreas Rasmussen promte straffelovens daværende forbud mod maskering “i forbindelse med møder, forsamlinger, optog eller lignende på offentligt sted“.

AR1

AR1a

AR1b

AR2

AR3

Men om Andreas Rasmussen løj eller ej i Københavns Byret, så blev Tue Jakobsen, Peter Jensen og Jonas Waaben frikendt. Andreas Rasmussen blev selv dømt for vold og hans håndlanger Andreas Bjerring Tobiasen blev dømt for hærværk. Sammen med Mads Bruun Jensen og Ivan Elmelund Degn blev de tillige dømt for fredskrænkelser “i et ikke ubetydeligt omfang”.

Læs dommen fra retten i København.

Redox-håndlangerne Henrik Frost og Claus Svaart Haagensen var ikke sigtet i sagen. Det var derimod Tatiana Lykke Laursen, der var mistænkt for at have misbrugt sin stilling i Københavns kommune til at skaffe personfølsomme oplysninger til den farlige gruppe. Laursen blev aldrig tiltalt, nøjagtigt ligesom lægen Kari Havsland Jørgensen i sin tid aldrig blev tiltalt for at have skaffet personfølsomme oplysninger til Blekingegadebanden.

Læs Redox-fotograf afsløret.
Læs Læge gav CPR-numre til Blekingegadebanden.

***

 

Dette indlæg blev udgivet i Andreas Rasmussen, Antifascisme, Den røde terror, Redox. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s