IV. Vidnet Jørgen Lund

Mandag den 16. marts 1992 afleverede Henrik Christensen som vanligt sit barn i børnehaven. Derefter tog han efter alt at dømme hjem til lejligheden i Tingbjerg og arbejdede et par timer. Man ved ikke om han var sammen med nogen.

Kl. ca. 10.50 forlader IS-medlemmet Harald Lillevang kontoret i Søllerødgade. Henrik Christensen er endnu ikke ankommet. Kl. ca. 11.00 ringer Ole Mølholm Jensen til kontoret. Henrik Christensen tager telefonen. Kl. ca. 11.10 står Henrik Christensens cykel, ifølge et vidne, ikke foran kontoreret i Søllerdøgade. I samme tidsrum forsøger et IS-medlem i Århus at ringe til Søllerødgade. Telefonen dutter optaget.

Kl. ca. 11.15 kommer Henrik Christensen cyklende i rasende fart til kontoret. Foran den aflåste dør venter IS-medlemmet Jørgen Lund. Over styret på Christensens cykel hænger en hvid plasticpose:

Jørgen er sandsynligvis den sidste, der ser Henrik i live. Ti minutter senere springer bomben. Jørgen husker, at Henrik havde en hvid plasticpose, med »noget« i. Ikke hans madpakke, som Jørgen formodede, for den fandt politiet i Henriks rygsæk… (Weekendavisen 10/7 1992)

Henrik sagde, han havde arbejdet med avisudklip for at forberede et foredrag. De talte ikke om plasticposen, hvor Lund så nogle papirer og en pakke eller æske.
(Berlingske Tidende 17/3 1993)

Der blev aldrig fundet spor efter den hvide plasticpose eller dens mystiske indhold, men det står, ifølge Jørgen Lunds forklaring, fast, at Henrik Christensen tog den med ind på Internationale Socialisters kontor.

Her op til tyveårsjubilæet for bombeeksplosionen på partikontoret i Søllerødgade, har trotskisten Jørgen Lund kraftigt ændret forklaring, formodentligt dog kun til pressen og ikke til politiet.

BT 26/2:

På sin gamle havelåge af en herrecykel er (Henrik Christensen] styrtet fra hjemmet i Tingbjerg ind til Internationale Socialisters hovedsæde på Søllerødgade 33. Han skal forberede sig på et oplæg om sygeplejerstrejken, som de 29 medlemmer af den københavnske afdeling af IS skal gennemgå på et møde senere samme dag…
“Vi står lidt og snakker på gaden – om hvad kan jeg ikke huske. Jeg har sikkert sagt god arbejdslyst med oplægget. Jeg tror, det var aviser, han skulle bruge til oplægget, han havde i plasticposen..”

Jyllandsposten 11/3:

Henrik Christensen rakte en hvid plasticpose frem mod sin kammerat. I den lå avisudklip, som han skulle bruge til at forberede sig på et oplæg om sygeplejerskestrejken til mødet senere samme dag.

Jørgen Lunds farverige historier er behæftet med så mange selvmodsigelser og fejl, at jeg ikke tøver med at affeje dem som bevidst løgn:

  1. Søllerødgade nr. 33 var ikke Internationale Socialisters hovedsæde. Det lå den gang på adressen Ryesgade nr. 7 i Århus.
  2. Henrik Christensen kunne umuligt have cyklet fra Søllerødgade til Tingbjerg og tilbage igen på et kvarter eller derunder. Det er den dag i dag stadigvæk et mysterium, hvorfor Christensen forlod kontoret, hvor han var og hvem han var sammen med fra ca. kl. 11,00 til Lund møder ham kl. ca. 11.15.
  3. Henrik Christensen skulle ikke opholde oplæg den mandag aften om nogen sygeplejerstrejke. Han skulle holde oplæg om “den antiracistiske kamp på universiteterne”. Det kunne pressen dagen efter eksplosionen fortælle – med Ole Mølholm Jensen som kilde.

Iøvrigt, så har Mølholm Jensen også forsøgt, ikke så meget at ændre sin forklaring, som at så tvivl om den. Som tidligere nævnt indgår Ole Mølholm Jensens telefonsamtale kl. ca. 11.00 med Christensen som et af holdepunkterne i politiets tidsskema over den afdøde trotskists færden. I maj 1992 bliver der i pressen for første gang sat spot på Christensens  mystiske færden. To månder senere lyder det så fra Ole Mølholm Jensen:

 “Jeg blev spurgt ud på eftermiddagen, hvornår jeg ringede – kan du huske præcist, hvornår du ringede hvorhen i formiddags?”

Personligt ville jeg ubetinget svarer “ja” til Ole Mølholm Jensens spørgsmål…

***

Et svar til IV. Vidnet Jørgen Lund

  1. Pingback: Monokultur » Martin Kasler om bomben mod/fra Internationale Socialister

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s